Lorenco Braun (© Star sport)
Lorenco Braun (© Star sport)

Nastavlja se egzodus: Svi Amerikanci napustili Uniks

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.02.22. | 16:15

Klub iz Kazanja je poslednji u nizu koji je dao dozvolu američkim internacionalcima da se vrate u domovinu

Sukob Rusije i Ukrajine nastavlja da pravi pometnju u svetu sporta. Evroliga je trenutno u vrlo čudnoj situaciji zbog ruskih timova. Mnogi su najavili da nemaju nameru da putuju u Rusiju, a u međuvremenu stižu vesti da Amerikanci masovno napuštaju klubove. Tako je bio slučaj sa CSKA i Zenitom, a sada se isto dešava i u Uniksu.

Naime, klub iz Kazanja je dao dozvolu svim američkim internacionalcima da se vrate za Sjedinjene Američke Države.

Izabrane vesti

U pitanju su: Ajzea Kenan, Lorenco Braun, O Džej Mejo, Džon Braun, Džerel BrentliDžon Holand. Uniks u svojim redovima ima plejmejker Marka Spisu koji je Italijan on je takođe napustio ekipu, kao centar Tonjea Džekirija koji je Nigerijac.

Treba naglasiti da u Kazanju ima još dosta internacionalaca. Pre svih hrvatski stručnjak Velimir Perasović, a među glavnim zvezdama ekipe je i hrvatski reprezentativac Mario Hezonja. U Perasovićevom stručnom štabu su i njegov zemljak Milan Karakas, Slovenac Jure Drakslar, kao i bivši grčki reprezentativac Kostas Kajmakoglu. Sportski direktor je kluba Italijan Klaudio Koldabelja, a fizioterpaeut Grk Rihardos Kamposos. Među pomoćnicima je i srpski stručnjak Đorđe Varagić. Čekaju se informacije o njihovim daljim koracima.

Uniks je u ovom momentu osma ekipa na tabeli Evrolige sa učinkom od 13 pobeda i 12 poraza. Veliko je pitanje šta će biti sa sezonom.


tagovi

UNIKS KazanjLorenzo Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara