Nikola Mirotić i Aleks Abrines (©Starsport)
Nikola Mirotić i Aleks Abrines (©Starsport)

NBA Barsa brojala do 112, Tenerife kao da je zalutao u polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 23:07

Strašno izdanje katalonskog kluba, koji je u trećem kvartalu ubacio čak 40 poena

Činilo se da bi košarkaši Tenerifa mogli da naprave problem Barseloni. Izgubila je ekipa Šarunasa Jasikevičijusa i jedan meč od Huventuda u četvrtinalu, ali čini se da je polufinalna serija gotovo već posle prve utakmice. Aspsolutna dominacija domaćina u Palau Blaugrani, koji je u NBA maniru napunio koš rivala do vrha i rezultatom 112:69 poveo u seriji (igra se na dve pobede). Revanš je na programu već u sredu na Kanarima (21.15)

Sjajno je služio šut Barselonu. Ubacili su Jasikevičijusovi puleni 17 trojki (53,1 odsto preciznosti), pogodili 38 šuteva iz igre (55,9 odsto) i 19 sa linije penala (od 21). Kontrolisali su skok (35:21), podelili sedam asistencija više i izgubili svega sedam lopti (rival šest više). Kontrolisali su situaciju na parketu tokom svih 40 minuta, ali u trećoj četvrtini su bili nezaustavljivi. Brojali su do 40 u periodu od 21. do 31. minuta. Pogađali su iz svih pozicija, a svaki put kada bi lopta dotakla dno mrežice ispod obruča gostiju, košarkaši Tenerifa su tonuli. Delovalo je da Barsa ne može da promaši, puleni Ćusa Vidorete su bili potpuno nemoćni, dozvolili su domaćinu da stekne 29 poena prednosti i svoje bilo gotovo.

Izabrane vesti

Držao se Tenerife u prvom kvartalu, koji je okončan bez pobednika (18:18). U drugom je Barsa dodala gas i zahvaljujući pre svega Mirotiću stigla do nešto osetnije prednosti. Nije se moglo naslutiti šta se sprema gostima. Rafalna paljba u trećoj četvrtini totalno je ubila moral gostujućeg sastava, ali Blaugrana nije puštala nogu sa papučice za gas ni u završnoj deonici. Iako su priliku uglavnom dobili igrači sa klupe, Barsa nije mogla da se zaustavi, pa je na kraju debelo prebacila i marginu od 100 poena, koja se u evropskoj košarci retko kada nadvisi.

Svi igrači koje je litvanski stručnjak registrovao za susret dobili su priliku i svi do jednog su se upisali u listu strelaca. Prednjačio je Mirotić sa 21 poenom (za 18 minuta), 17 je dodao talentovani Leandro Bolmaro. Abrines i Kjurik su brojali do 13, 11 poena ubacio je Pau Gasol, dok je 10 dodao Šmits. Sa druge strane 14 poena je postigao Gera, dok je Marselinjo dodao dva manje, ali je uputio čak 16 šuteva ka košu rivala. Bivši igrač Crvene zvezde Čarls Dženkins je sa 20 minuta ubacio šest poena, uz dve asistencije.

ACB LIGA - PLEJ-OF (POLUFINALE)

Ponedeljak

Barselona - Tenerife 112:69 /1:0 u seriji/

/Mirotić 21 - Gera 14/


tagovi

KK BarselonaKK TenerifeNikola MirotićACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara