Foto: AFP
Foto: AFP

NBA liga suspendovala Moranta sa 25 utakmica zbog pištolja

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 17:30

Morantu ovo nije prvi incident

Disciplinska komisija NBA lige saopštila je da je kaznila košarkaša Memfisa Dža Moranta sa 25 mečeva suspenzije pošto se nedavno na Instagramu snimao sa pištoljem.

Morantu ovo nije prvi incident, prethodno je imao sličan zbog kog je bio suspendovan sa osam utakmica, a pošto je ponovio prekršaj, komisija nije imala milosti i izrekla mu je drakonsku kaznu.

Izabrane vesti

"Ne želim da ulazim u priču o posedovanju oružja, korišćenja oružja jer je svima jasno da je oružje kritična tema i da oružje nije igračka. Dosta razmišljam o tome, ali opet, neću ulaziti u detalje istrage pa čak i da nije pravi pištolj on izgleda kao pištolj na tom snimku što je ponovo neodgovoran potez i zar je zaista bitno da li je pištolj pravi?", rekao je Silver povodom ovog slučaja.

Morant, koji je u potpunosti prihvatio krivicu, je tako kažnjen tri puta strože za ponovljen incident, ali se stiče utisak da je to moglo da bude i mnogo rigoroznije.

Ovoga puta postoji i posebna klauzula, prema kojoj moraju da se ispune određeni uslovi kako bi se Morant vratio košarci. Za sada nije poznato šta ona podrazumeva.

Do tada, Morantu je zabranjeno da učestvuje u bilo kakvim timskim obavezama, što uključuje i utakmice u predsezoni.

Ubrzo posle objavljivanja inicijalne informacije o suspenziji, oglasio se i Morant.

"Imao sam vremena da razmislim i shvatio koliku sam štetu napravio. Izvinjavam se NBA ligi, Grizlisima, mojim saigračima i gradu Memfisu, Adamu Silveru, Zeku Klejmanu i Robertu peri jer su mi dali priliku da budem profesionalni sportista i podržali me pa se izvinjavam zbog štete. Izvinjavam se deci kojima sam uzor i obećavam da ću biti bolji. Izvinjavam se sponzorima i navijačima poručujem da ću im se iskupiti za ovo. Tokom leta ću raditi na mentalnoj snazi i odlukama koje donosim, a takođe ću naporno trenirati da bih bio spreman za povratak na teren. Znam da će moji saigrači izdržati i žao mi je što neću biti uz njih na početku sezone. Nadam se da ćete mi dati šansu da pokažem da sam bolji čovek", rekao je Morant.


tagovi

Dža Morant

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara