Jokić i Marjanović u zagrljaju (arhiva ©Reuters)
Jokić i Marjanović u zagrljaju (arhiva ©Reuters)

NBA mehur: Čekajući Džokera i bratska ljubav Bobija i Tobija

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.07.20. | 10:42

Na Floridi, tačnije u "Dizni svetu" od juče se nalaze sve ekipe (i skoro svi asovi) pred nastavak NBA sezone

NBA sezona samo što se nije nastavila na Floridi, te se 22 ekipe koje će se boriti za plej-of, ali i titulu su već tamo. Poslednji su juče stigli Los Anđeles Lejkersi i Filadelfija Seventisiksersi. Kao što se dobro zna, Orlando, tačnije čuveni luna-park "Dizni svet" će biti domaćin ovog pokušaja da se stvar dovede kraju i pored pandemije.

Za sada sve ide kako treba, ekipe su raspoređene, igrači su završili ili završavaju dve sedmice karantina, treninzi su već intenzivni. Pored toga što nikada ovako nešto nije viđeno u NBA, pre svega se misli na odustvo publike, ali i limit od 35 osoba na kampusu po timu, očekuju se vrhunske predstave.

Izabrane vesti

Ovdašnji ljubitelji vrhunske košarke će ovog leta moći da uživaju u majstorijama četiri naša igrača tamo pošto su se na Floridi našli Sakramento Kingsi Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice, Dalasa Maveriksi za koje nastupa Boban Marjanović, kao i Denver Nagetsi čiji je lider Nikola Jokić.

I dok su prva trojica već neko vreme na licu mesta, još se čeka da se pojavi Džoker. Najbolji NBA centar je naime i dalje u domovini i čeka da krene put Amerike. Kao što je poznato, Jokić je bio pozitivan još u junu na korona virus, ali je u međuvremenu ozdravio te nije baš najjasnije zašto ga još nema u Orlandu.

"Što se tiče Nikole, nadam se da će biti ovde ubrzo. Stalno smo u kontaktu i mogu vam reći daje veoma uzbuđen i da jedva čeka da stigne. Zdrav je, oseća se odlično i verujem da će se pojaviti za par dana.", objasnio je situaciju sa Jokićem trener Zlatnih grumenja, Majk Maloun.

Atmosfera u mehuru je, sudeći po videima igrača zaista odlična i pored karantinskih uslova. Jedan od onih koji uspeva da uveseljava ne samo svoje kolege iz Dalas Meveriska, nego i pola lige je Bobi Marjanović. Div iz Boljevca je prava zvezda društvenih mreža, a medije u Americi je posebno zainteresovao njegov susret sa Tobijasom Herisom. Njih dvojica su igrajući za Detroit Pistonse i Los Anđeles Kliperse postali najbolji prijatelji, što su dokumentovali na mnogim snimcima kao "Tobi i Bobi".


Ovaj put njihov susret je bio baš "emotivan" pošto je naš as "slobodan" nakon što je odradio ceo karantin, dok je njegovm drugu Tobiju ostao još jedan dan. I dok Bobi čeka Tobija, dobro se zabavlja sa Lukom Dončićem, našta je vrsni strelac File javno "ljubomoran", pa ih je trolovao ispod video Srbina i Slovenca na tviteru.

No Bobi nije zaboravio na svog drugara, pa ga je juče posetio ispod prozora da mu pruži podršku. Ali, Tobi je bio tvrda srca i odgovorio mu da ga više ne voli ii da ide idi se igra sa Lukom. Bratska ljubav između Srbina i Afroamerikanca je i dalje živa, ali i specifičan humor koji njih dvojica koriste.


Najjača košarkaška liga na svetu vraća se od 30. juna, a u Orlandu će se naći 22 od 30 ekipa koje će prvo odigrati osam mečeva iz "regularnog" dela šampionata. Plej-of kreće 17. avgusta, konferencijska finala su zakazana od 15, a veliko finale od 30. septembra.


tagovi

Nikola JokićBoban MarjanovićTobijas Heris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara