Džok Lendejl (Reuters)
Džok Lendejl (Reuters)

NBA minimalac bivšem centru crno-belih

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 12:45

Džok Lendjel potpisao dvogodišnji ugovor sa San Antonijom

Džok Lendejl, nekadašnji cenatr Partizana i aktuelni osvajač olimpijske bronze sa reprezentacijom Australije na pragu je da ostvari dugogodišnju želju i izaigra u NBA ligi. Prvi, odnosno najteži uslov je ispunio. Potpisao je dvogodišnji ugovor sa San Antonijom prema kome će zarađivati minimalac, odnosno 925.258 dolara u prvoj i 1.563.518 u drugoj sezoni.

Prema ugovoru, Lendejlu koji ne može da bude trejdovan pre 15. decembra ove godine, prva sezona je garantovana, dok San Antonio (ili ukoliko ga neki drugi tim kasnije preuzme) ima rok do početka jula sledeće godine, odnosno otvaranja slobodnog tržišta da se izjasni da li će ga zadržati ili ne.

Izabrane vesti

Podsećanja radi, australijski reprezentativac je posle odlčične koledž karijere na univerzitetu Sent Meris u čijem dresu je osvojio titulu najboljeg igrača WCC, dvaput biran u najbolji tim te konferencije kao i jednom u drugi tim NCAA, u profesionalne vode je uplovio preko na Letnjih liga u Las Vegesu i Solt lejk Sitiju gde se okušao kao član Atlante.

Potom je s Partizanom je osvojio Kup Radivoja Koraća, a nešto kasnije je izabran i u najbolju petorku ABA lige. Ponovo se, 2019. godine, oprobao na Letnjoj ligi, ovog puta samo u Las Vegasu, ali u dresu Milvokija, da bi usledila odlična sezona u Žalgirisu (11,24 poena, 4,36 skokova u Evroligi).

Zbog pandemije korona virusa Lendejl je odlučio da se ne vrati u Kaunas već da prošlu sezonu započne u domovini, u ekipi Melburna. Taj potez se pokazao kao odličan, jer ne samo da je imao najbolje statitsičke brojke u karijeri - 16,41 poen, 7,78 skokova, 2,29 asistencija, 1,34 blokade - nego je kao zvanično najkorisniji igrač finala predvodio Melburn Junajted do šeste titule šampiona NBL.

Ubrzo je Lendejl dobio poziv od evropskog šampiona Anadolu Efesa, s kojim je postigao dogovor da se vrati u Evropu, ali uz uslov da ako mu se otovori put kao NBA može da ide. Na kraju, to se i desilo. U vreme dok se sa selekcijom Australije probijao ka olimpijskom podijumu stigla je ponuda iz San Antonija koju je prihvatio. Ostalo je još samo da se papirološki završe stvari što je sada i učinujeno.




tagovi

NBA ligaSan AntonioDžok LendejlKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara