Džejms Harden (©AFP)
Džejms Harden (©AFP)

NBA reagovala na Hardenove prozivke i otvorila istragu

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.08.23. | 15:33

Utvrdiće se da li je Bradonja prekršio pravilnik lige

Ljutito je Džejms Harden dočekao vest da je prvi operativac Filadelfije Deril Mori stavio tačku na razgovore sa klubovima zainteresovanim za potencijalni trejd.

Bradonja nije ni najmanje krio nezadovoljstvo, jer mu je ovom odlukom onemogućeno da napusti Filadelfiju, zbog čega je bez dlake na jeziku isprozivao Morija i nazvao ga “lažovom“.

Izabrane vesti

Povodom Hardenove video poruke iz Kine reagovala je i NBA liga otvaranjem istrage kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ovakve reakcije. Odnosno, da li namerava zaista da propusti sezonu 2023/24, čime bi prekršio pravilnik lige, ili se odnose na stvari unutar organizacije...

Harden je izjavio da više neće igrati za organizaciju u kojoj je Mori glavni čovek i nazvao ga lažovom, pošto je očigledno imao obećanje da će mu biti omogućeno da ode pre starta sezone.

Klub je nedavno obavestio iskusnog šutera da nisu pronašli adekvatnog partnera za trejd, pošto su pregovori sa Klipersima dugo bili mlaki i bez gotovo ikakvog napretka ka realizaciji trejda, zbog čega se od Hardena očekuje da se pojavi na trening kampu u septembru.

Istovremeno, on nije javno govorio o navodnom usmenom dogovoru sa Siksersima oko narednog ugovora. On je iskoristio opciju da produži automatski na još godinu dana za 35.600.000 dolara, ali u dogovoru sa Morijem da mu nađe klub u kojem bi nastavio karijeru. Njegova željena destinacija bio je Los Anđeles, ali se posle više razgovora nije pronašao dogovor.

Sada je franšiza u velikom problemu. Već u svojim redovima ima Džoela Embida koji je kroz redove iskazao određeno nezadovoljstvo i poručio da će po titulu ići nezavisno od kluba u kojem je, pa bi Hardenov ostanak potencijalno stvorio toksičnu atmosferu u svlačionici.

Mori je već dva puta trejdovao Bradonju u svojoj funkcionerskoj karijeri, poslednji put u februaru 2022. kada ga je doveo iz Bruklina. Tada su njihovi odnosi još bili dobri. Harden je tada već imao potpisan ugovor na dve godine vredan 68.600.000 dolara, uz opciju za igrača, što je franšizi dalo mogućnost da pronađe veterane na tržištu slobodnih igrača. NBA je otvorila istragu zbog navodnih “preuranjenih“ razgovora sa Pi Džej Takerom i Danuelom Hausom, mada nije bilo dokaza takvih radnji. Filadelfija je takođe demantovala da je bilo nelegalnih dogovora sa Hardenom oko narednog ugovora.

Svakako, ovo bi mogao da bude početak nove sage u Filadelfiji, koja se taman oporavila od šoua sa Benom Simonsom...


tagovi

NBA ligaDžejms HardenFiladelfija SeventisiksersDeril Mori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara