Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

NBA večeras: Atlanti potrebni pravi Bogdan i naoštreni Jang; Memfis bez rešenja za Taunsa

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.04.22. | 17:28

Šta treba da uradi Nju Orleans da bi u seriji napravio bilo šta protiv Finiksa?

Pisali smo juče o prilagođavanjima koje je trebalo da naprave pre drugih utakmica treneri poraženih ekipa. Ispostavilo se da Toronto i Denver jednostavno nemaju snage da naprave nikakve promene protiv Filadelfije i Golden Stejta, koji su upisali sigurne druge pobede u svojim serijama.

Trebalo je da Reptorsi uspore Džoela Embida, to su pokušali stavljanjem u startnu postavu Prešisa Ačiuvua umesto povređenog Skotija Barnsa, a pokušali su i sa udvajanjem Embida. No, ništa nije pomoglo jer je Embid dominirao i utakmicu završio s 31 poenom i 11 skokova. Ostatak Filadelfije je opet bio na nivou, Toronto jednostavno nije mogao ništa ni u napadu ni u odbrani, a s obzirom na povrede Barnsa i Gerija Trenta, ova serija mogla bi brzo da završi.

Izabrane vesti

Što se Nagetsa tiče, od njih smo tražili da se neko približi Nikoli Jokiću. To se nije dogodilo, Jokić je s 26 poena, 11 skokova i četiri asistencije bio ubedljivo najefikasniji igrač svog tima, a pogled na broj asistencija jasno govori da je Golden Stejt i dalje koncentrisan na zaustavljanje pokušaja razigravanja Jokićevih saigrača. No, s obzirom kako su sinoć igrali Stef Kari, Džordan Pul i Klej Tompson, ne bi Denveru pomogao niko. Taj troglavi zmaj na bekovskim pozicijama bi trebao da zabrine celu ligu, ne samo Denver.

Dalas je, s druge strane, odradio posao. Oni nisu morali da naprave nikakvo veliko prilagođavanje, jer je Juta loše igrala i u prvoj utakmici, ali su zato najbolje utakmice karijera odigrali Džejlen Branson (41 poen, osam skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte, šest trojki) i Maksi Kleber (25 poena, šest skokova, tri asistencije, osam trojki). S obzirom na to da Donovan Mičel opet nije bio pri šutu (13/30 iz igre), Branson i Kleber plus odlična odbrana su bili dovoljni za slavlje Maveriksa. Nakon ove dve utakmice navijači Džeza se i te kako moraju zabrinuti, jer je Juta oba puta izgledala jako loše. U prvoj utakmici ih je spasao Bojan Bogdanović, u drugoj nije mogao ni on. Da je za Dalas igrao Luka Dončić, bilo bi laganih 2-0 za Maverikse. Ovako je 1-1, a Juta još ima šanse.

Danas se opet igraju tri utakmice plej-ofa, a mi ćemo opet najave napisati kroz prizme prilagođavanja potrebnih od strane ekipa koje su izgubile u prvoj utakmici.

MAJAMI HIT - ATLANTA HOKS

Atlanta je pregažena u prvoj utakmici u kojoj je Majami stvarno pokazao mišiće, posebno igrom u odbrani. Hit je na trenutke izgledao prilično nestvarno dobro, a Hoksi potpuno nemoćni. Videlo se da je veliki problem činjenica da Klint Kapela ne igra jer Onjeka Okongvu nije na nivou švicarskog centra, a problem Atlanti je i činjenica da Džon Kolins nije do kraja zalečen, pa stvarno nemaju puno rešenja pod košem. Tu se Atlanta ne može prilagoditi, jer niko ne može narasti desetak centimetara preko noći, a ni Okongvu ne može tek tako postati Kapela, ali Hoksi bi morali raditi na brzini napada. Često je Tre Jang išao sve sam da rešava, a iako je plejmejker Hoksa odličan igrač, pre dva dana mu stvari koje inače prolaze nisu išle od ruke, pa nije imao ni potrebe da forsira. Brži napad bi trebao da pomogne i Bogdanu Bogdanoviću koji nije postigao niti jedan koš iz igre u prvoj utakmici. Ako trener Nejt Mekmilan uspostavi bržu igru s više kretanja u napadu, onda bi Atlanta mogla da bude opasna. Barem donekle.

MEMFIS GRIZLIS - MINESOTA TIMBERVULVS

Da nije bilo lude utakmice između Bruklina i Bostona, prva utakmica između Memfisa i Minesote bi bila lepotica dosadašnjeg dela plej-ofa. No, ne takmiče se utakmice jedna protiv druge nego klubovi, a u ovoj situaciji Vukovi izgledaju nešto bolje od Grizlija. Tu čak nije važna ni pobeda koliko dobra igra, ali i činjenica da Minesota izgleda kao da ima više oružja. Karl Entoni Tauns i Entoni Edvards su stvarno sjajni, a u prvoj utakmici uopšte nije dobro izgledao Dianđelo Rasel. S druge strane, Dža Morant, osim Dilona Bruksa, nije imao neku veću podršku u napadačkom delu igre, a i sam je pokazao neke dečje slabosti. Često se Morant zabijao u protivničku odbranu zatvarajući sam sebi linije dodavanja, što je Minesota znala da brani i to svakako treba da popravi u drugoj utakmici. Ono šta treba da napravi trener Tejlor Dženkins je minutaža Stivenu Adamsu, jer se pokazalo da on jednostavno ne može da zaustavi Taunsa. Adams je za 24 minuta ostao bez koša, sa samo tri skoka, a Memfis je u razdoblju koje je on igrao izgubio s 13 poena razlike. Uz to, Klipersi su u plej-inu pokazali da se Tauns slabo snalazi kada igra protiv nižih igrača, pa je Brendon Klark u ovoj situaciji svakako bolja opcija od Adamsa.

FINIKS SANS - NJU ORLEANS PELIKANS

A šta bi trebali da rade igrači Nju Orleansa kako bi napravili bilo šta protiv Finiksa? Mislimo da je trener Vili Grin već u prvoj utakmici shvatio da treba da odustane od Džeksona Hejsa na poziciji krilnog centra, te da bi umesto njega morao da igra Leri Nens, koga ćemo verovatno u drugoj utakmici videti u startnoj petorci. Osim toga bi Pelikansi trebalo da igraju brže u napadu kako bi stvorili što više dobrih situacija za Brendona Ingrama i Si Džej Mekaluma. Samo se bojimo da je u ovoj seriji sve lako reći, a puno teže napraviti protiv Kris Pola, Devina Bukera i ostatka ekipe Sansa. Dobri su, uigrani, čvrsti i uvek će iskočiti neko kada je najpotrebnije. Poput Pola početkom četvrte četvrtine u prvoj utakmici.

Piše: Emir FULURIJA


tagovi

NBA ligaNBA plej-ofMajami HitAtlanta HoksMemfis GrizlisMinesota TimbervulvsFiniks SansNju Orleans PelikansBogdan BogdanovićTre Jang

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara