Kajri Irving i Kevin Durant (©AFP)
Kajri Irving i Kevin Durant (©AFP)

NBA večeras: Durant i Irving pod reflektorima Berklejs centra, Juta pred imperativom pobede

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.04.22. | 20:20

Nastavlja se plej-of najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja na planeti

Opet Tre Jang nije imao najbolje veče - ubacio je 24 poena uz šut 6/14 u trećoj utakmici serije između Atlante i Majamija. No, najveća zvezda Hoksa je pogodila polaganje nekoliko sekundi pre kraja utakmice i donela prvu pobedu u seriji svom timu. Atlanta je pobedila jer se ovaj put lopta kretala jako brzo u napadu i uvek su imali nekog igrača na šutu, a posebno se istaknuo Bogdan Bogdanović koji je ubacio 18 poena uz 4/9 za trojke. Džimi Batler sinoć nije uspeo da bude junak svoje ekipe iako je igrao dobro pa je Atlanta došla do prve pobede u seriji.

Čikago se nadao da će uspeti da dođe do druge pobede protiv Milvokija nakon šta su Bulsi iznenadili Bakse u drugom meču u Milvokiju, a aktualni prvaci ostali bez Krisa Midletona. No, gledali smo potpuno jednosmernu utakmicu u korist Baksa koji su malo iznenadili Čikago startnom postavom s tri visoka igrača (Janis Antetokunmpo, Bobi Portis i Bruk Lopez), a višak igrača pod košem je stvarao odlične prilike za šutere Milvokija pa su odlično veče imali Portis sa četiri trojke i Grejson Alen sa pet. S druge strane, DeMar DeRozan je imao samo 11 poena uz 9 šuteva, nisu se proslavili ni ostali igrači Čikaga, pa je Milvoki došao do zaslužene ubedljive pobede.

Izabrane vesti

Nema povređenog Devina Bukera, ali tu je Kris Pol. To je ono šta je obeležilo treću utakmicu između Finiksa i Nju Orleansa. Pelikansi su na svojem parketu odigrali dosta dobro, Brandon Ingram je završio s 34 poena, po 7 skokova i asistencija, a Si Džej Mekalum je dodao 30 poena, sedam asistencija i četiri skoka. No, Pol je ubacio 28 poena i imao 14 asistencija i četiri uhvaćene lopte, a očekivano mu je pomogao Deandre Ejton koji je iskočio s 28 poena, 17 skokova i tri krađe. To je bilo dovoljno za novo slavlje Finiksa.

JUTA DŽEZ - DALAS MAVERIKS

Ovo bi mogla da bude poslednja utakmica na klupi trenera Jute Kvina Snajdera. Naime, Džez nikako nije smeo da dozvoli da gubi 2-1 od Dalasa za kojeg u tim mečevima nije igrao Luka Dončić. Ekipa Jute jednostavno nema nikakvu B-opciju kada protivnici zaustave ili barem uspore Donovana Mičela u napadu, a dobra odbrana iz regularne sezone pada u vodu u plej-ofu jer je Dalas, odnosno Džejlen Branson, konstantno napadao Mičela u pik-end-rol situacijama dok su visoki igrači Maveriksa izvlačili Rudija Gobera na spoljne pozicije, pa on nije mogao da štiti obruč. Još uvek nije poznato hoće li Dončić da igra večeras, ali i bez njega je Dalas pokazao da ima igru protiv Jute. Domaćini jednostavno moraju da pobede, a zato će im biti potrebno da Mičel odigra odlično i da Snajder proba da pronađe način da Gober bude šta korisniji u utakmici. U prva tri meča uzeo je samo 12 šuteva. Znamo da će Bojan Bogdanović biti dobar, ali to očigledno nije dovoljno.

BRUKLIN NETS - BOSTON SELTIKS

Generalni menadžer Bruklina, Šon Marks, trebao bi da se dobro zapita zašto je otpustio Džejmsa Džonsona u situaciji kada je trebao da potpiše ugovor s Keslerom Edvardsom. Ruki je zaslužio ugovor radi budućnosti, ali činjenica je da zbog toga pati sadašnjost. Em šta Edvards uopšte ne igra u seriji protiv Bostona, em šta nema Džonsona koji bi bio odlična pomoć u odbrani na Džejsonu Tejtumu. Bruklin osim Kevina Duranta nema igrača koji bi mogao da brani Tejtuma, odnosno barem nema do četvrte utakmice serije kada bi mogao da zaigra Ben Simons. S druge strane, Boston stalnim menjanjem čuvara na Durantu definitivno umara najboljeg igrača Netsa koji je u ove dve utakmice na jako lošem procentu šuta od 30,5%. Kajri Irving je odigrao dobro u prvoj utakmici, ali ne i u drugoj pa pomoć koju su dobili od Brusa Brauna, Gorana Dragića i donekle Seta Karija nije bila dovoljna. S druge strane, Tejtum i Džejlen Braun imaju odličnu pomoć od Ala Horforda, Marusa Smarta i Grenta Vilijamsa i trenutno Boston izgleda kao bolja ekipa.

MINESOTA TIMBERVULVS - MEMFIS GRIZLIS

Kako se vratiti košarci nakon onakvog poraza u trećoj utakmici? To je pitanje koje muči sve navijače Minesota koja je u prošlom meču dva puta imala 20 poena prednosti i dva puta to izgubila da bi Memfis došao do važne pobede. Psihički opravak od takve utakmice sigurno je težak, a pogotovo mladoj ekipi čiji igrači nisu previše puta nastupali u plej-ofu. Zato je jedini zadatak treneru Minesote Krisu Finču da 'sredi' psihičko stanje svojih igrača, ali i da pokuša da dobije dobru utakmicu od sve tri svoje zvezde. Ni u jednoj utakmici Entoni Edvards, Karl-Entoni Tauns i DiAnđelo Rasel nisu skupa odigrali na potrebnom nivou. Finč mora da vidi i kako da reši problem što Tauns igra slabije protiv nižih igrača, a trener Memfis Tejlor Dženkins je odustao od igre sa Stivenom Adamson na centru te Taunsa uglavom čuvaju Džeren Džekson i Brendon Klark. Grizliji imaju lepih 2-1, ali u njihovim redovima Dža Morant još nije odigrao najbolje šta može. U seriji jeste na 23,7 poena, 9,3 asistencija i 7,7 skokova, imao je i triple-double u trećoj utakmici, ali i dalje je utisak da može još bolje.

NBA

Subora

Toronto - Filadelfija U TOKU

22.30: (1,50) Juta (13,0) Dalas (2,95)

Nedelja

01.30: (1,65) Bruklin (13,0) Boston (2,50)

04.00: (2,30) Minesota (12,5) Memfis (1,75)

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Emir FULURIJA


Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara