Entoni Dejvis (©AFP)
Entoni Dejvis (©AFP)

NBA večeras: Entoni Dejvis prelazi s reči na dela, Nurkić u situaciji kao protiv Čikaga

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.11.21. | 18:03

Nekoliko predloga za večerašnje mečeve NBA lige

Utorkom se u NBA ligi uobičajeno igra manje utakmica nego ostalim danima, ali to ne znači da neće biti zanimljivo večeras. Na rasporedu su četiri utakmice, a mi vam donosimo naše predloge za vaše tikete.

ENTONI DEJVIS (broj poena (25,5), tip više, kvota 1,80)

Izabrane vesti

Entoni Dejvis nema izbora večeras na utakmici između Los Anđeles Lejkersa i Njujork Niksa. On jednostavno mora da pokaže sve što može da bi njegova ekipa došla do pobede. Tim iz 'Grada anđela' ne stoji najbolje na početku sezone - igra je prilično loša, a uz sve probleme s povredama došla je i suspenzija za Lebrona Džejmsa zbog sukoba s Ajzejom Stjuartom na utakmici protiv Detroita. S obzirom na to da Rasel Vestbruk ne igra, blago rečeno, najbolju košarku u svojoj karijeri, onda Lejkersima treba najbolje izdanje Dejvisa da bi došli do pobede protiv nezgodne ekipe Niksa. Trener Njujorka Tom Tibodo sigurno će da napravi neku zamku za 'Obrvu', ali ako Dejvis bude igrao onako kako zna, ništa protivnicima ne može pomoći. On je ove sezone na proseku od 24,6 poena, 10,5 skokova i 3,1 asistencije, a u poslednje dve utakmice je postigao 31 i 30 poena. S obzirom na to da je nakon incidenta između Lebrona i Stjuarta istakao da su Lejkersi čvrsta ekipa koja će uvek dati sve jedan za drugoga, onda je večeras prava prilika da to pokaže na parketu. Kad nema Lebrona, neko mora kolo da vodi. Dejvis je taj.

JUSUF NURKIĆ (broj poena (10,5), tip više, kvota 1,85)

Česte povrede su usporile Jusufa Nurkića i sprečile da ima bolju karijeru. Ipak, centar iz Bosne i Hercegovine svejedno ove sezone ima dabl-dabl prosek: 11,1 poena i 11,2 skokova po utakmici, a imao je nekoliko odličnih utakmica u zadnje vreme. Jedna od njih je bila protiv Čikaga gde je koristio činjenicu da Bulsi nisu imali pravog centra koji bi mu se suprostavio, pošto je Nikola Vučević imao koronavirus. Tu utakmicu izdvajamo jer Portland večeras igra protiv Denvera, a Nurkić bi mogao da se nađe u sličnoj situaciji kao protiv Čikaga. Opet ne igra jedan Nikola, ovaj put onaj najbolji - Jokić, koji još ima problem s povredom. To znači da bi Nagetsi na poziciji centra trebalo da igraju s Džefom i Džamajklom Grinom, a od obojice je Nurkić puno snažniji i mogao bi da im pravi problem u reketu. Trener Blejzersa Čonsi Bilaps je protiv Čikaga dosta forsirao Nurkića da bi ostvario što bolju prednost, očekujemo da tako bude i večeras.

DŽERAMI GRENT (broj poena (18,5), tip više, kvota 1,85)

Teško je izdvajati nekog igrača iz slabije ekipe kao šta je Detroit, ali Džerami Grent i ove godine pokazuje da je dobro pojačanje za Pistonse. Brojke su mu nešto slabije nego prošle sezone, ali 19,3 poena i 4,3 skoka definitivno nisu 'za bacanje', a posebno je Grent bio raspoložen u prošloj utakmici protiv Lejkersa kada je ubacio 36 poena. Večeras Detroit igra protiv Majamija, a iako Hit igra odličnu odbranu, verujemo da će se oni više posvetiti rukiju Kejdu Kaningemu koji svojoj snagom može da napravi dosta problema. S druge strane, Pistonsi će večeras da igraju bez Ajzeje Stjuarta, Kelija Olinija i Kilijana Hejsa što znači da neko mora da postigne koševe za njih. Mislimo da bi to mogao da bude Grent.


tagovi

NBA ligaEntoni DejvisJusuf NurkićDžerami Grent

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara