Bojan Bogdanović (©AFP)
Bojan Bogdanović (©AFP)

NBA večeras: Vukovi spremni da vežu drugu pobedu, Bojan prelazi marginu

Vreme čitanja: 4min | čet. 18.11.21. | 16:46

Nekoliko predloga za predstojeće utakmice najjače košarkaške lige sveta

Ludo izgleda početak NBA sezone. Među prvih šest ekipa na Istoku nalaze se četiri koje tamo nismo očekivali - Vašington, Čikago, Šarlot i Klivlend dok na Zapadu stvari ipak izgledaju očekivanije osim što niko nije verovao da Golden Stejt može ovako da izgleda. Postoji dosta ekipa koje su u problemima, a ovih 15-ak utakmica je pokazalo da će neke od njih, pre svega Lejkersi, imati velikih problema s hvatanjem dobre pozicije za plejof.

No, plej-of je ipak još mesecima daleko, a nama ostaje svakodnevna doza NBA zabave koja večeras donosi 6 utakmica. Mi smo među njima odabrali par predloga za klađenje.

Izabrane vesti

MINESOTA TIMBERVULVS - SAN ANTONIO SPARS (tip 1, kvota 1,75)

Početkom sezone je izgledalo da bi ovo mogla biti sezona u kojoj će Minesota napokon pokazati nešto više od onoga šta smo poslednjih godina gledali od njih. Ušli su u sezonu s tri pobede i jednim porazom, a bez obzira na to šta su dve od te tri recke došle protiv Hjustona i Nju Orleansa, ona treća je bila protiv Milvokija koji jeste imao problema sa povredama, ali i dalje su to bili NBA šampioni. No, onda je usledila serija od šest poraza i Vukovi su se vratili tamo gde su i bili prethodnih godina - u donji deo Zapadne konferencije. Trenutno imaju skor 5-9, ali bez obzira na to i dalje smatramo kako oni izgledaju bolje nego pre. Karl Entoni Tauns je koncentrisan na košarku, Entoni Edvards je još napredovao, a i u ostatku rostera imaju dovoljno snage. Sinoć je Minesota nadigrala Sakramento, a priliku da povežu dve pobede imaju jer igraju protiv San Antonija koji je takođe u lošoj situaciji sa skorom 4-10. Sparsi su rešili da ove sezone daju priliku svojim mladim igračima, ali to ne izgleda baš najbolje. Evidentno je da Gregu Popoviću nedostaje nekoliko igrača na koje se može uvek da osloni i mogla bi ovo da bude najgora sezona od kada je on na klupi San Antonija. No, daleko je kraj sezone, a blizu ova utakmica u kojoj se stvarno isplati igrati na Minesotu. Imaju više talenta od protivnika, a kada se zna da Sparsima još nedostaje prvi centar Jakob Peltl i da će to otvoriti prostor pod njihovim košem, onda očekujemo pobedu Taunsa i društva.

BOJAN BOGDANOVIĆ (broj poena (16,5), tip više, kvota 1,85)

Bojan Bogdanović je sa 17,7 poena u proseku trenutno drugi strelac Jute nakon Donovana Mičela, a u prethodne dve utakmice je preuzeo glavnu šutersku ulogu. Majamiju je za 28 minuta ubacio 26 poena uz šut 8/19, a protiv Filadelfije se za 27 minuta zaustavio na isto toliko poena uz šut 9/12. Ovim brojkama ne treba ništa govoriti jer je jasno da je hrvatski košarkaš u jako dobroj formi koju bi trebalo da nastavi večeras protiv Toronta. Istina je da kanadska ekipa ima dobre odbrambene igrače koji mogu da zaustave Bogdanovića, ali je isto tako istina da se svaka odbrana koja igra protiv Jute mora koncentrisati na Donovana Mičela koji će uvek da otvori dovoljno prostora za svoje šutere. A Bogdanović je najbolji među njima.

TAJRIS MAKSI (broj poena (16,5), tip više, kvota 1,85)

Kada su se svi pitali kako će Filadelfija igrati bez Bena Simonsa, odnosno ko će da bude plejmejker Siksersa, Tajris Maksi se verovatno smejao. Ovaj prošlogodišnji ruki je, naime, bez problema preuzeo ulogu prvog razigravača ekipe te u ovoj sezoni ima prosek od 17,5 poena, 4,4 asistencije i 3,7 skokova po utakmici uz 51,8% šuta te 42% za tri. Naravno da je Maksi drugačiji igrač od Simonsa - on je ipak prvo šuter pa onda razigravač, ali u igru Filadelfije se lepo uklopio, a posebno je efikasan u poslednje vreme. U protekle četiri utakmice je na proseku od 26 poena i preuzeo je još veću ulogu od kada nema Džoela Embida. Filadelfija te utakmice, istina, gubi, ali to nama nije važno. Važnije je da bi Maksi i protiv Denvera mogao da ima dovoljno prostora da prebaci ovu marginu.

ERIK BLEDSO (broj poena (13,5), tip više, kvota 1,85)

Povratak Erika Bledsoa u Kliperse se nije činila kao najbolja ideja jer je on prošlih sezona daleko od onih igara koje je imao kada je bio u Finiksu. No, Bledso se dobro uklopio u ovu ekipu Los Anđelesa. Na početku sezone je bljesnuo sa 22 poena protiv Golden Stejta pa je upao u šutersku krizu, ali u protekle četiri utakmice to izgleda puno bolje. U tom periodu je na proseku od 16,8 poena, ali mnogo je važnije da mu saigrači više veruju jer je u svakoj od tih utakmica imao najmanje 11 šuteva. Uz pristojan postotak šuta, a on je u ovom periodu i više nego pristojan s 50,9%, Bledso lagano večeras odlazi u "više" protiv Memfisa.



tagovi

Bojan BogdanovićErik BledsoMinesota TimbervulvsNBA ligaTajris Maksi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara