Fred Vanvlit (© Reuters)
Fred Vanvlit (© Reuters)

Ne može Milvoki bez Janisa, Toronto ima igrače šampionskog mentaliteta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.12.21. | 04:17

Reptorsi na krilima dvojica koji je 2019. bio NBA šampion slavio 97:93

Šarlotu je prethodne večeri ubacio 40. Pre toga Indijani 26, Denveru 24, Detroitu 33. Svaki put je bio centralna figura meča. I svaki put je Milvoki slavio zahvaljujući Janisu Adetukombu. Čim nema najboljeg igrača, nema ni pobede Baksa, u Torontu su poklekli posle serije od osam trijumfa. Ruku na srce, u tom nizu šest su ostvarili na svom parketu, da bi u Kanadi, lišeni pomoći glavnog oslonca, uglavnom bili u zaostatku i na kraju potpisali kapitulaciju.

Reptorsi su slavili 97:93 mada bi bilo nepravedno pripisati im zasluge samo usled odsustva dvostrukog MVP igrača. Da, tačno je da Milvoki nema nikog nalik reprezentativcu Grčke, ali sastav Nika Nursa ima košarkaše sa zvanjem NBA šampiona. Ostalo je nešto u glavama i rukama Fred Vanvlita i Paskala Sjakama, upravo su njih dvojica bila najzaslužnija za pobedu kojom je Toronto prekinuo seriju od tri neuspeha.

Izabrane vesti

Vanvlit je ubacio 29 poena, između ostalog pet trojki iz deset pokušaja (uz pet skokova i četiri asistencije), dok je Kamerunac bio kvalitativna prednost domaćina pod košem, spakovao 20 poena i uhvatio osam lopti. Osim njih, još samo Skoti Barns je bio dvocifren za domaćina (13) potvrđujući epitet jednog od najboljih rukija ove sezone. Sa 13 poena (pet od devet šut iz igre) bio na na nivou proseka, a činjenica da ga Nurs forsira u prvoj postavi (i) ovoga puta imala je prođu.

Treća uzastopna pobeda Toronta u međusobnim duelima sa Milvokijem posledica je i činjenice da gosti nikako nisu mogli da se prepoznaju bez Janisa. U jednom trenutku Kris Midlton, Pet Konahton i Bobi Portis su zbirno pucali 6/22 iz igre. Midlton se serijom od sedam vezanih poena popravio i utakmicu okončao sa 22 (ukupno 12 promašaja iz igre), čak je Džru Holidej koristeću odsustvo prve zvezde brojao do 26 (rekord sezone, četiri trojke iz pet šuteva), uspeli su gosti u završnim sekundama da se primaknu na jedan posed, međutim, do prekreta nisu mogli. Osmi put u sezoni Milvoki je svede na manje od 100 poena.

NBA LIGA

Njujork – Čikago 115:119

/Rendl 30 – Derozan 34/

Toronto – Milvoki 97:93

/Vanvit 29 – Holidej 26/

Njujork – Čikago 115:119

/Rendl 30 – Derozan 34/

Memfis – Oklahoma 152:79

/Džekson 27 – Dort 15/

Portland – San Antonio 83:114

/Mekolum 16 – Forbs 18/





tagovi

Janis AdetokunboDžru HolidejFred VanvlitMilvoki BaksToronto ReptorsKris MidltonPaskal Sjakam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara