©Screen shot
©Screen shot

Ne plačite, momci, vi ste ponos Srbije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 17:00

Emotivni trenuci nakon poraza u velikom finalu

Nije ovo bilo naše finale, nismo iskoristili nijedan trenutak pada protivničke igre i pojurili ka toliko željenom zlatu, iako smo ga po svemu prikazanom na ovom Mundobasketu apsolutno zaslužili. Emocije su bile ogromne, toliko velike kao da su predstavljale preveliki teret za izabranike Svetislava Pešića.

Na kraju, iste te emocije potpuno su slomile srpske igrače koji su nakon izgubljenog finala briznuli u plač. Suze nisu mogli da zaustave Marko Gudurić i najmlađi reprezentativac Nikola Jović. U pojedinim trenucima meča ih nije htelo na terenu, ali im to niko, posle serije fantastičnih partija na Mundobasketu, neće zameriti.

Izabrane vesti

"Ne plačem", pričao je mladi Jović dok je još evidentno imao suze u očima:

"Znači mi ovo. Hteli smo da pobedimo, ali smo nekako ostali prazni, fizički i emotivno. Meni više znači što sam sa ovim momcima sada bolji čovek nego što sam bolji igrač".

Srbija je finale izgubila, ali je mnogo toga dobrog dobila na ovom turniru. Pored osvojenog srebra, tu je olimpijska viza, ali najveću dobit predastavljaju igrači koji su se istakli kao novi nosioci državnog tima i što je najvažnije postali ponos čitave nacije.




tagovi

Mundobasket 2023Nikola JovićMarko Gudurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara