Nemanja Nedović (©Starsport)
Nemanja Nedović (©Starsport)

Nedović otvoreno: Daleko sam od željene forme, nisam se snašao u dodeljenoj ulozi

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 12:19

“Nedovićeva posvećenost dresu sa državnim grbom nikada nije bila upitna”, dodaje direktor srpskog tima Dragan Tarlać

Nije nekad lako prihvatiti, ali nekad jednostavno zamisli ne legnu onako kako su zamišljene. Pa tako ni plan Svetislava Pešića za Mundobasket očigledno nije legao Nemanji Nedoviću, koji je u izjavi za sajt Košarkaškog saveza Srbije iskreno odgovorio na pitanje koje su mnogi postavljali.

Zašto se dakle Nedović povukao iz državnog tima desetak dana pre odlaska na Svetsko prvenstvo? Nedović vrlo iskren.

Izabrane vesti

Pred sebe sam uvek postavljao najviše ciljeve, ali kako su pripreme koje sam dočekao kao i uvek sa radošću odmicale, uvideo sam da sam daleko od željenog nivoa forme, potrebnog za ovakvo takmičenje i za naš tim. Uz sve to, nažalost se nisam snašao u ulozi koja mi je dodeljena i samim tim nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu”.

Dodaje košarkaš Crvene zvezde…

Pošto je interes reprezentacije i većine ispred bilo kakvog interesa pojedinca, svoje razmišljanje sam iskreno saopštio i selektoru Svetislavu Pešiću kome sam vrlo zahvalan na ukazanom poverenju. Momcima i selektoru želim svu sreću i mnogo uspeha na Svetskom prvenstvu i verujem da će nas obradovati”.

Direktor srpskog tima Dragan Tarlać potrvrdio je sve izrečeno i istakao da Nedovićeva posvećnost reprezentaciji nije bila sporna.

Posle Akropolis kupa Nemanja Nedović je obavestio selektora Pešića i mene o svojoj odluci. Uz međusobno razumevanje i prihvatanje argumenata koje je izneo, prihvatili smo odluku Nedovića i to će biti veliki hendikep za našu reprezentaciji u izazovima koji su pred nama. Nemanji smo zahvalni na svemu sto je pružio reperezentaciji kako ovog leta, tako i u prošlosti. Njegova posvećenost dresu sa državnim grbom nikada nije bila upitna”.



tagovi

Nemanja Nedovićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023Dragan Tarlać

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara