Nemanja Nedović (©MN Press)
Nemanja Nedović (©MN Press)

Nedović za Mozzart Sport: Priča se da nema ko da prevede loptu, kao da mi ostali ne znamo da driblamo

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.07.23. | 08:04

“Iskreno, da me je neko pre mesec, mesec i po dana pitao za reprezentaciju, verovatno bih više vukao na ovu drugu stranu, da ne igram. Ali, eto kroz priču sa saigračima javi se nova euforija, ona preovlada kod mene i opet se javi nova želja...“

Za Nemanju Nedovića okupljanje reprezentacije Srbije pred zvanični početak priprema za Mundobasket (25. avgust - 10. septembar) ima poseban značaj.

Iskusni bek želi da dobru sezonu u dresu Crvene zvezde “unovči“ važnom ulogom u dresu sa državnim grbom, u pokušaju da se napadne medalja i prekine dugogodišnji post. Nije samo nedostatak rezultata razlog zašto Nedović u pripreme ulazi sa dodatnom motivacijom, svestan je i on da je prošlogodišnji turnir na Evropskom prvenstvu praktično izgubio zbog povrede koja ga je dugo mučila, jer i posle oporavka morao je ranije da se povuče zbog rupture lista.

Izabrane vesti

Sada ima šansu da nadokadi propušteno i preuzme veliku odgovornost, jer će Srbiji i te kako biti potrebna njegova prepoznatljiva energija, prodor ka košu i spremnost da ubaci i 30 poena svakom rivalu... Naravno, u danima kada se glasno priča o problemu nedostatka pravog organizatora igre, Nedović takođe može iskustvom da pomogne i u ovom segmentu...

“Nije problem nikakav, igraću šta god se bude zahtevalo od mene. Nije mi problem ni da se spustim na keca... I u Zvezdi sam ove godine na nekoliko utakmica igrao pleja i to dosta dobro. Gudurić je najveći deo sezone igrao na kecu. Ima nas, neće to biti preveliki problem“, nema dilemu Nedović u razgovoru za Mozzart Sport i sa mnogo vere u ceo sastav dodaje:

“Neko mi je poslao članak u kojem piše da u Srbiji neće imati ko da prevede loptu, kao da mi ostali ne znamo da driblamo ili ne znam šta. Snaći ćemo se“.

Prošlo je tek nešto više od mesec dana otkako se završila klupska sezona i finale Jadranske lige. Nije bilo mnogo vremena da se oporaviš ni fizički, ni mentalno...

“Teže je svake sledeće godine, što sam stariji sve je teže... Iskreno, da me je neko pre mesec, mesec i po dana pitao za reprezentaciju, verovatno bih više vukao na ovu drugu stranu, da ne igram. Ali, eto kroz priču sa saigračima javi se nova euforija, ona preovlada kod mene i opet se javi nova želja da se dokazujem, da dokažem da sam među najboljim igračima u Srbiji i da zaslužujem da budem tu“.

Iako imaš decenijsko iskustvo u reprezentaciji, u svojoj kolekciji imaš “samo“ srebro iz Rija...

“Istina je da u prošlosti nisam imao baš sreće sa reprezentacijom, pogotovo mi je prošlo leto bilo baš razočaravajuće. Imam gorak ukus u ustima od tada, voleo bih da to ispravim i to mi je jedan od motiva“.

Nije tajna da su prošle godine očekivanja košarkaške javnosti bila ogromna, ali je rezultat izostao i desilo se veliko razočaranje – eliminacija od Italije u osmini finala. Sada se svi nadaju da, uprkos svim otkazima, rezultat bude znatno bolji.

“Ko god da je došao od igrača, nada se mnogo boljem turniru nego što je bio prošle godine. Mi ovde dajemo dobar deo leta i vremena sa porodicama kako bismo se odazvali reprezentaciji. Sve će ovo imati nekog smisla ako se napravi neki rezultat“, ističe Nedović i zaključuje:

“Svi moramo od početka moramo da radimo ka tom cilju, da pravimo dobru atmosferu među nama i idemo u Manilu bez pritiska“.

A, šta bi bio rezultat koji bi zadovoljio apetite igrača i pre svega – Nemanje Nedovića?

“Medalja! Nema tu šta mnogo da se misli, lično uvek želim da idem na medalju. Osnovni cilj je plasman na Olimpijske igre, to sam čuo kroz priču sa selektorom i saigračima. Ali, da bi sve ovo imalo nekog smisla, medalja je nešto najbolje što može da se doživi i svi treba da gledamo u tom smeru“, zaključuje bek iz redova Crvene zvezde.




tagovi

Nemanja Nedovićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara