Nemanja Nedović (©Star Sport)
Nemanja Nedović (©Star Sport)

Nedovićeva košarka života - srpski rekorder u Evroligi s 39 poena i drugi najveći indeks svih vremena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.12.20. | 21:59

Šteta što je Skoti Vilbekin pokvario najveću noć srpskog reprezentativca

Nemanja Nedović igra košarku života, Nemanja Nedović nema alternativu u Panatinaikosu!

Potez karijere napravio je Nedović odlukom da Milano zameni Atinom, a Olimpiju Panatinaikosom posle svih onih dana, sedmica i meseci provedenih na listi povređenih igrača, jer da to nije uradio pitanje je da li bismo i kada srpskog atletu videli u ovim izdanjima. Šta je Nedović uradio, to će se pamtiti i prepričavati. Šteta je samo što mu je Skoti Vilbekin pokvario noć života i utakmicu karijere... Makabi je u Tel Avivu savladao PAO sa 89:81, Vilbekin je utakmicu završio sa 22 poena (4/8 za tri) i tako sprečio srebrnog internacionalca iz Rija da po najboljem pamti utakmicu u Menora Mivtahim dvorani. Ovako, ostaće zauvek zapisano da je Nemanja Nedović upisao rekord cele karijere sa 39 poena (7/9 za dva, 7/13 za tri), što je najbolji učinak jednog srpskog igrača u Evroligi!

Izabrane vesti

Nedović je ove večeri pretekao Miloša Vujanića koji je u dresu Partizana pre nešto više od 18 godina upisao 36 poena protiv Virtusa iz Bolonje! Među onima koji su nosili dres SR Jugoslavije bolji je samo Vlado Šćepanović sa 40 poena Uralu pre bezmalo 19 godina, ali on se ipak vodi kao crnogorski košarkaš... Pored toga srpski bek upisao je šest asistencija, osam iznuđenih faulova i 45 indeksnih poena što je drugi najbolji učinak među srpskim igračima u elitnom takmičenju! Ispred njega ostao je samo Dejan Milojević koji je pre 16 godina kao igrač Partizana protiv Olimpijakosa skupio neverovatnih 55 indeksnih poena što je i dalje drugi najbolji učinak svih vremena u Evroligi!

Sve je radio i pogađio Nemanja Nedović u Tel Avivu, ali nije mogao sam da baci Ponos Izraela na kolena. Da je Nedović klasa za sebe u ovom timu Panatinaikosa pokazuje i to da je bio jedini igrač Zelenih s dvocifrenim učinkom. Da ga je samo još jedan saigrač ispratio možda bismo večeras gledali i pisali o Nedovićevom istorijskom poduhvatu. Ovako, ostaje samo statistika za sva vremena kao utešna nagrada...

U pravi revolveraški obračun pretvorio se duel Makabija i Panatinaikosa, gde su sve oči košarkaške Evrope bile uprte u Vilbekina i Nedovića! Srpski as ubacio je impozantnih 19 poena u poslednjoj deonici od ukupno 29 poena celog tima, odnosno četiri trojke, ali je Vilbekin imao spreman odgovor, te pravu podršku saigrača da iznese izazov u kojem bi verovatno mnogi izgoreli... Ostao je na 13 poena za četvrtinu, a kada mu je ponestalo snage pokrili su ga Ilajdža Brajant, Anđelo Kalojaro i Otelo Hanter, što je zapravo i bio tas na vagi kada se sirena za kraj utakmice oglasila.

Na tačno četiri minuta do kraja Nedović je svojom sedmom trojkom na utakmici najavio dramu pošto je Makabi imao samo dva poena prednosti (75:73), ali onda ga je Vilbekin anulirao, a kada je Ben Bentil promašio možda najvažniji šut na utakmici ponovo je najbolji igrač Makabija zablistao i odveo Makabi na velikih šest poena (79:73). Vilbekin je u tom nizu vezao 12 poena, a trojkom je poništio Bentilov dalekometnih hitac, kada je PAO poslednji put bio na manje od pet poena minusa...

Kakva utakmica, kakva uloga Nemanje Nedovića!

EVROLIGA - 16. KOLO

Utorak

Zenit - Crvena zvezda 98:69

/Rivers 23 - O'Brajant 13/

Anadolu Efes - Barselona 86:79

/Larkin 23 - Mirotić 18/

Makabi - Panatinaikos 89:81

/Vilbekin 22 - Nedović 39/

20.45: (4,40) Asvel (17,0) CSKA (1,25)

21.00: (1,15) Real Madrid (20,0) Alba (6,00)

Sreda

18.00: Žalgiris - Bajern

18.45: Fenerbahče - Olimpijakos

20.45: Olimpija Milano - Baskonija



tagovi

KK PanatinaikosNemanja Nedović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara