Devon Hol (Foto: Starsport)
Devon Hol (Foto: Starsport)

Nejpir se ispromašivao, Hol trojkom doneo pobedu Olimpiji Milano

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 22:35

Bivši košarkaš Crvene zvezde imao šansu u poslednjim sekundama da stavi tačku, ali je promašio dva penala

Olimpija Milano je posle poraza od Crvene zvezde uspela da se vrati na pobednički kolosek u italijanskom šampionatu, ali je do trijumfa nad Tortonom došla tek u poslednjim trenucima. Devon Hol je trojkom na 20 sekundi do isteka vremena doneo ekipi Etore Mesine tek 10. pobedu u 16. kolu Palakanestra - 83:82.

Interesantno je da je Šabaz Nejpir potom imao šansu da sa linije penala otkloni sve dileme, ali je bivši košarkaš Crvene zvezde promašio oba bacanja i ostavio tračak nade gostima da mogu do novog preokreta, ali nisu to uspeli da iskoriste.

Izabrane vesti

Na kraju je Hol bio junak, ali ne i najbolji igrač italijanskog šampiona, pošto je Nikolo Meli dominirao pod obručima i susret okončao sa 23 poena i osam skokova. Amerikanac koji je ubacio pobedonosni koš je dodao 14 poena, dok je Nejpir uprkos slabih procentima meč okončao sa 14 poena i devet završnih dodavanja.

Ipak, pored dva promašaja sa crte u finišu, gađao je i 1/6 sa distance, pa iako je bio na pragu dabl-dabla, nije ostavio najbolji utisak. Svakako bolji nego pre nekoliko dana tokom megdana sa doskorašnjim timom.

U poraženom sastavu se istakao Tešon Tomas sa 23 poena, dok je doskorašnji bek Budućnosti Kolbi Ros dodao 17. Dvocifreni na kraju i Leonardo Kandi i Arturs Strautinš sa po 11 poena, dok je 10 dodao iskusni Kajl Vims.

Olimpja je tek peta na tabeli posle 16 kola u Italiji, ali nije daleko ni vodeća Venecija sa 12-4. Virtus Bolonja ima utakmicu manje i učinak 10-5, dok je Trento prilično podbacio, pa je tek 12. sa šest trijumfa (6-10).



tagovi

Olimpija MilanoTortonaDevon HolŠabaz NejpirNikolo MeliKolbi Ros

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara