Bili Beron protiv Zvezde (©MN Press)
Bili Beron protiv Zvezde (©MN Press)

Nek se sklone svi kad Bili drži šutersko predavanje: Beronova haubica je rešenje za Olimpijine probleme

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.12.22. | 22:54

Valensija nije uspela da zatvori sjajnog Amerikanca i zbog toga je platila ceh porazom u Mediolanum forumu – 90:79

Na kraju godine tabela ne izgleda baš onako kako su u Milanu priželjkivali, a opet mnogo im se više sviđa pogled na nju u odnosu na sredinu decembra. Od Crvene zvezde krenula je serija Olimpije, svezala je tri pobede u Evroligi, izvukla se iz „samrtničkog ropca“ i još ima čemu da se nada. Pogoto kada bude kompletna, ako do tada ne bude kasno.

Prodisao je tim Etorea Mesine punim plućima kada je Bili Beron podesio nišanske sprave, sam nije uspeo da baci Makabi Tel Aviv na kolena, ali od tog momenta krenula je šuterska poezija sjajnog američkog šutera. I sve što je usledilo – to su pobede nad crveno-belima, Monakom i večeras Valensijom – ponajviše je njegova zasluga. Iz kola u kolo podizao je procente i broj poena. Valensiji je u Mediolanum forumu ubacio 34, što je bilo dovoljno za novi trijumf i dobro novogodišnje raspoloženje u Gradu mode – 90:79.

Izabrane vesti

Neka se svi sklone kad Bili Beron drži čas. Niko nek ga ne ometa, jer pronašao je Etore Mesina rešenje za sve Olimpijine probleme. Kad je stani-pani, lopta ide u ruke nekadašnjeg igrača Crvene zvezde. Tako je bilo u Beogradu, tako je bilo dvaput uzastopce u Mediolanum forumu. Usko ga čuvaju, ruka je podignuta toliko da ne može da vidi koš, a opet svi znaju kako će se završiti – visok luk, parabola koja dodiruje svodove hale i zamršena mrežica.

Od Bilija Berona trenutno nema odbrane ili niko, bar zasad, ne može da pronađe lek. Da postavi odbranu tako da otupi oštricu Olimpijinog napada. Četiri trojke kao od šale, još toliko sa poludistance i linije za slobodna bacanja. Imala je Valensija ništa manje raspoloženog Bojana Dubljevića, ali kada je presušio izvor koji ga je snabdevao, stao je i španski klub. Džared Harper nije mogao u kontinuitetu da hrani loptama crnogorskog centra, poslednji koš dao je pet minuta pre kraja.

Zaustavljanjem Bojana Dubljevića napravio je domain krucijalan potez, ostao je na 26 poena, a ni Klemen Prepelić nije bio u stanju u kontinuitetu da pogađa i tera čuvare da ga šalju na liniju penala odakle je bio nepogrešiv. Meč je završio sa 12 poena, niko više u Valensiji nije bio dvocifren, dok je Olimpija imala i Brendona Dejvisa, strelca 17 poena. Kao i Devona Hola koji je dodao 14 i Naza Mitro Longa sa 12.

EVROLIGA – 16. kolo

Četvrtak:

Baskonija - Real Madrid 92:86

/Hauard 28 - Dek 17/

Makabi Tel Aviv - Efes 80:72

/Braun 23 - Klajburn 20/

Olimpija - Valensija 90:79

/Beron 24 - Dubljević 26/

Partizan Mozzart Bet - Bajern Minhen 83:79

/Egzum 19 - Hanter 16/

Monako - Žalgiris 84:82

/Okobo 22 - Šmits 18/

Petak:

19.00: (2,30) Crvena zvezda (14,5) Barselona (1,70)

20.00: (1,45) Asvel (15,0) Alba (3,05)

20.00: (2,05) Panatinaikos (13,5) Olimpijakos (1,90)

20.30: (2,05) Virtus Bolonja (13,5) Fenerbahče (1,90)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

EvroligaOlimpija MilanoKK ValensijaBili Beron

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara