Demijan Lilard (©AFP)
Demijan Lilard (©AFP)

Neka igre krenu: Demijan Lilard zatražio trejd iz Portlanda

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.07.23. | 19:15

Kao glavne destinacije pominju se Majami, Filadelfija i Klipersi

Godinama je izbegavao da pribegne ovoj meri, nakon ponižavajuće sezone više nije mogao da izdrži – Demijan Lilard podneo je zahtev da bude trejdovan ovog leta!

Čovek koji je celu svoju profesionalnu karijeru proveo u Portlandu rešio je da je vreme da okrene novi list u karijeri, kako bi pokušao da osvoji šampionski prsten jer to Trejlblejzersi definitivno ne mogu da mu ponude.

Izabrane vesti

Prvi dan prelaznog roka za slobodne igrače doneo je brdo poslova, za nas je svakako najveća vest odlazak Vasilija Micića u Oklahomu za 23.500.000 dolara, ali bez ikakve dileme Lilardova, kao i želja Džejmsa Hardena da ode iz Filadelfije dve su najozbiljnije bombe. Može u taj koš da se stavi i transfer Bredlija Bila u Finiks i prelazak Krisa Pola u Golden Stejt, ali Lilardov trejd imaće posebnu težinu.

Godinama je Dejm odbijao da pomisli na odlazak iz Portlanda, ali više se nije moglo. Danima, pa i sedmicama je indirektno najavljivao mogućnost da ode, sve dosadašnje naznake upućivale su ka mogućem trejdu u Majami, a u jednom od poslednjih javljanja pratiocima na društvenim mrežama sedeo je sa društvom, pio piće i slušao pesmu ”Welcome to Miami”. Nije nikakva tajna da bi Lilard najviše voleo da ode na Floridu kod svojih prijatelja Džimija Batlera i Bema Adebaja, ali se po informacijama Adrijana Vojnarovskog pominju još Los Anđeles Klipersi gde ga čekaju Pol Džordž i Kavaj Lenard, te Filadelfija gde bi postao najjača karika ekipe uz Džoela Embida.

Ipak, njegov prvi izbor je Majami i ESPN navodi da je Portland spreman da mu ispuni želju. S tim da i Blejzersi imaju svoje uslove. Od timova sa kojima bi ušli u eventualni trejd traže mlade igrače uz brdo pikova. Već se spekuliše da je Majami spreman da ponudi Tajlera Hiroa ili Dankana Robinsona plus veći broj budućih pikova, dok je Kejleb Martin van ove priče zasad.

Lilard je navodno tokom sastanka sa klupskim čelnicima u ponedeljak izrazio želju da ode, ali je dao poslednju šansu Portlandu da pokaže ozbiljnost i tokom ”free agency” napravi konkretne poteze. Kako je klub ostao tih na tržištu, Lilard je presekao i podneo zvaničan zahtev za trejd. Portland je dosad povukao samo jedan potez, odnosno vezao Džeramija Grenta za petogodišnji ugovor vredan 160.000.000 dolara.

Demijan Lilard je izabran kao šesti pik na draftu 2012. godine. Poslednje dve sezone ekipa nije išla u plej-of, a izborom Skuta Hendersona za trećeg pika ove godine, postalo je jasnije da će klub ići u rekonstrukciju.

Tokom 11 sezona u Portlandu Lilard je sedam puta bio Ol star, bio i član idealne petorke, a vodio je tim do konferencijskog finala 2019. godine. Prvi je strelac franšize, kao i trojkaš, a drugi po broju asistencija. Sredinom jula puni 33 godine, a prošla mu je bila sezona karijere sa 32,2 poena i 7,3 asistencije na 58 utakmica.

Sada svi čekaju da vide šta će Majami, pa i Klipersi ili Filadelfija da ponude za jednog od najpouzdanijih strelaca današnjice...



tagovi

Demijan LilardNBA ligaPortland TrejlblejzersMajami HitLos Anđeles KlipersFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara