Kodi Miler Mekintajer (©Star Sport)
Kodi Miler Mekintajer (©Star Sport)

Nekadašnji plejmejker Partizana na pragu Baskonije

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 14:50

Trebalo bi da stigne i Čima Moneke

Baskonija bi uskoro trebalo da postane jača za dvojicu igrača. Pred potpisom su nekadašnji plejmejker Partizana Kodi Miler Mekintajer, kao i Čima Moneke, koji se prošle sezone dovodio u vezu sa crno-belima.

Prema izveštajima španskih medija, potpis Miler Mekintajera pitanje je sata. Kako javlja Encenstando, s obzirom da ima bugarski pasoš, on neće zauzeti mesto stranca u timu za ACB ligu. Miler Mekintajer je prošlu sezonu proveo u Gazijantepu, dok je u španskom prvenstvu već nastupao za Andoru, tokom takmičarske 2021/22.

Izabrane vesti

U opremi Gazijantepa Miler Mekintajer skupio je 28 nastupa u prvenstvu, sa učinkom od 15,4 poena, gotovo šest asistencija, 4,4 uhvaćene lopte i 1,5 ukradenih poseda za prosečno 34 minuta na parketu. Trojke je šutirao sa skoro 31 procentom uspešnosti.

Kao snažan plejmejker sa odličnim fizičkim karakteristikama, dobar u prodoru, biće važno pojačanje za Baskoniju koja je na toj poziciji ostala bez Darijusa Tompsona. Amerikanac je, podsetimo, odličnu sezonu u Evroligi naplatio selidbom u Efes gde će zameniti Vasilija Micića. Miler Mekintajeru će ovo biti prvo iskustvo u Evroligi, a iza sebe ima četiri sezone u Evrokupu, sa Zenitom, Cedevitom Olimpijom, Partizanom i Andorom.

Moneke je nekadašnji MVP FIBA Lige šampiona i trebalo bi takođe uskoro da pojača Baskoniju. On je sa Monakom u januaru potpisao ugovor do juna 2024. godine, a zanimljivo je da je baš protiv Baskonije odigrao jako dobru utakmicu sa 14 poena i 13 skokova.

Baskonija je dosad ovog leta potpisala centra Kalifu Diopa, krilo Nikosa Rogavopulosa i Nikola Maniona na bekovskim pozicijama.


tagovi

Kodi Miler MekintajerEvroligaBaskonijaKošarkaški transferiČima Moneke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara