Aleksandar Sekulić (©MN press)
Aleksandar Sekulić (©MN press)

Nekadašnji pomoćnik srpskih stručnjaka blizu klupe Lokomotive

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 13:59

Alekandar Sekulić, selektor reprezentacije Slovenije, u završnoj je fazi pregovora sa timom iz Krasnodara, piše Sport Ekspres

Mladi stručnjak koji je sa slovenačkom selekcijom, predvođenom Lukom Dončićem prošlog leta napravio dva velika uspeha, Aleksandar Sekulić - osvojio je kvalifikacioni olimpijski turnir, a zatim i stigao do polufinala Igara u Tokiju - na klupi tima iz Krasnodara zameniće našeg Branka Maksimovića, koji je privremeno vodio ekipu prošle sezone posle smene Jevgenija Pašutina.

Sekulić je trenersku karijeru počeo kao asistent u Slovanu 2006, a dve godine kasnije je imenovan za šefa struke. Potom je vodio kranjski Triglav i Luku Koper, da bi 2010. ponovo bio asistent, ali u Krki koja je te sezone osvojila FIBA Evročelendž sa našim trenerom Aleksandrom Džikićem. Potom je bio pomoćnik i Nenadu Trajkoviću u istom klubu.

Izabrane vesti

Posle samo jedne sezone imenovan je za glavnog trenera i već ubrzo osvojio nacionalnu titulu i Superkup. Onda je od 2013. do 2015. bio opet moćnik Džikiću u ekipi iz Novog Mesta.

Usledile su jednogodišnje epizode u Škofiji Loki i Primorskoj, a 2017. godine se Sekulić prihvatio posla pomoćnog trenera u Nimburku. Prošlog leta je avanozovao u glavnog. Uporedo sa klupskim angažmanom, Sekulić je radio i u selekcijama Slovenije. Počeo je 2006. kao pomoćnik reprezentacije do 20 godina (osvojila evropsku bronzu), ali i seniorskog sastava u kojem je ostao do 2008.

Sekulić se dve godine kasnije vraća u reprezentaciju, opet kao pomoćnik - i našim stručnjacima, prvo Božidaru Majlkoviću, a kasnije Igoru Kokoškovu koji je vodio Slovence do evropske krune - sve do 2021. godine kada je postavljen za selektora što je i danas.

Uz to, 2010 i 2015. bio je glavni trener selekcije do 18 godina, 2016. trener slovanačke selekcije do 20 godina, a 2018. je s klupe predvodio B selekciju Slovenije.


tagovi

KK Lokomotiva Kubanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara