Neki novi Vanja Marinković: Čekao sam da mi dođe igra - i došla je!

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.19. | 22:26

"Drago mi je što sam ja dobro odigrao, ali nije to bitno, bitno je ko će proći u finale i osvojiti ABA ligu", poručuje Marinković

Neki novi Vanja Marinković. Onaj koji želi da donese Partizanu plasman u finale ABA lige. Prošle subote je ubacio 20 poena, a večeras 18, pa je jasno da će crno-beli u njegovom raspoloženju tražiti šansu za brejk u narednoj utakmici.

U redovima domaćina večerašnjeg derbija veruju da je ključni faktor večerašnjeg slavlja bila odbrana.
"Odigrali smo mnogo bolju odbranu, spustili ih na 67 poena, što uopšte nije mala razlika u odnosu na prošlu utakmicu. Igrali smo timski u napadu i odbrani kada nije išlo. Samo zbog odbrane je došao napad i pobeda", poručio je Marinković.

Izabrane vesti

Sa samopouzdanjem je sigla i sigurnost u šutu.
"Moj šut funkcioniše cele godine. Danas je funkcionisao hvala Bogu i nadam se da će tako biti i naredne subote".

Vanja je dva puta tokom meča mahao prema publici.
"Mahao sam iz dva razloga. Prvo da nastave da budu glasni, a drugi put da ne bacaju upaljače i ostale stvari na parket, jer želimo da prođemo dalje, a možemo da budemo kažnjeni zbog gluposti".

Marinković je u dosdašnjoj karijeri često imao problem da veže dve dobre partije, sada se to promenilo.
"Čekao sam da mi igra dođe i ona je došla. Dobro sam odigrao, ali nisam ja bitan. Sad, svi kažu 'nisam ja bitan', ali ja stvarno nisam bitan. Markosov šut je bio jako važan. I Džokovi skokovi... Zagrađivanje na kraju, Aleksova banana... Bio sam u šoku tada. Drago mi je što sam ja dobro odigrao, ali nije to bitno, bitno je ko će proći u finale i osvojiti ABA ligu".

Majstroica i najverovatnije nova drama.
"Biće skroz drugačija utakmica nego ova sada, mislim da imamo velike šanse da prođemo u finale i nadam se da će tako i biti", poručio je Marinković.

Foto: Star Sport


tagovi

Vanja Marinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara