Tobajas Heris i Džejms Harden (©AFP)
Tobajas Heris i Džejms Harden (©AFP)

Nema Embida, nema problema: Siksersi uzeli metlu i počistili Bruklin

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 21:24

Dobili smo prvog učesnika druge runde NBA plej-ofa

Bruklin se doigravanja domogao ponajviše zbog odličnih rezultata koje je klub zabeležio dok su njegove boje branili Kajri Irving i Kevin Durant. Ekipa je značajno oslabljena pred rok za trejdove, pre svega zbog Kajrijeve želje da promeni sredinu (trejdovan u Dalas, za njim i Durant u Finiks), pa je bilo jasno da je Filadelfija veliki favorit u prvoj rundi plej-ofa protiv Netsa. To je i dokazala prolaskom u polufinale Istoka sa maksimalnih 4-0, a u četvrtoj utakmici, drugoj na gostujućem terenu u Berklejs centru, slavila je 96:88 i to bez pomoći najboljeg igrača i favorita za MVP odličje Džoela Embida.

Kamerunac nije mogao da pomogne ekipe zbog problema sa kolenom. On je posle treće utakmice podvrgnut detaljnim pregledima, a magnet je utvrdio da je došlo do uganuća. Dobra vest za Seventisikserse je pobeda Atlante u trećoj utakmici serije sa Bostonom za (1:2), što daje više vremena Embidu da se oporavi. Prve procene su da bi mogao da se vrati u stroj naredne sedmice.

Izabrane vesti

Kako bilo, nije nedostajao Džoel ekipi Doka Riversa u četvrtoj utakmici protiv Bruklina. Netsi su dobili prvo poluvreme, imali +11 početkom trećeg kvartala, ali je usledila velika serije Filadelfije 14:0, kojom su Džejms Harden i drugovi preuzeli kontrolu.

Nakratko je domaćin vratio višak početkom odlučujućeg perioda, ali odmah su Riversovi puleni dodali gas i očas stekli dvocifrenu prednost, te je ubrzo postalo jasno da će Bruklin završiti sezonu pred svojim navijačima.

Na kraju je Tobajas Heris bio najefikasniji u prvoj plej-of "metli" Siksersa od 1985. godine. Okončao je susret sa 25 poena i 12 skokova. Džejms Harden je takođe ubeležio dabl-dabl, a samo dva skoka nedostajala su mu i za tripl-dabl: 17 poena i 11 asistencija. Junak trećeg meča, Tajris Meksi, brojao je do 16, uz osam skokova, dok je Deandre Melton ubacio 15 poena. Iks faktor je na kraju bio Pol Rid koji je u Embidovom odsustvu upisao 10 poena i 15 skokova.

Na oproštaju od sezone 2022/23, Spenser Dinvidi je ubacio 20 poena, Nik Klekston došao do dabl-dabla sa 19 poena i 12 uhvaćenih lopti, a dvocifrene brojke i dve kolone imao je i Kameron Džonson sa 11 poena i 10 skokova. Ponajbolji igrač ove ekipe, koji je zajedno sa Džonsonom stigao u trejdu za Duranta iz Finiksa, Mikal Bridžis, ubacio je 17 poena, uz pet skokova i tri asistencije, ali i 6/18 iz igre.

NBA PLEJ-OF (PRVA RUNDA)

Subota

Bruklin - Filadelfija 88:96 /0:4 u seriji/

/Dinvidi 20 - Heris 25/

LA Klipers - Finiks U TOKU /1:2 u seriji/

Nedelja

01.30: (2,60) Majami (13,0) Milvoki (1,60) /1:1 u seriji/

04.00: (1,60) LA Lejkers (13,0) Memfis (2,60) /1:1 u seriji/

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Filadelfija SeventisiksersBruklin NetsTobajas HerisDžejms HardenTajris MaksiDžoel EmbidDok RiversMikel BridžisSpenser DinvidiNik Klekston

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara