Janis Adetokunbo u prodoru (©AFP)
Janis Adetokunbo u prodoru (©AFP)

Nema kraja agoniji Detroita: Lilard postavio rekord – sa 45 poena 'zakopao' Pistonse

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 23:55

Meč sezone plejmejkera Milvoki Baksa

Košmarna je bila druga polovina prethodne godine za Detroit, vezao je 28 poraza u NBA ligi, a sva je prilika takva će biti i čitava sezona. Tu i tamo potkrade se protivnicima greška, dozvole najgorem timu da se zasladi, međutim, to su izolovani slučajevi. Incidenti.

Detroitovoj agoniji nema kraja. I kada se ponada da bi mogao do pobede, kada je blizu, nekome u suparničkom taboru proradi ubilački instinkt. Demijan Lilard nikoga ove sezone nije masakrirao kao Pistonse. Postavio je lični rekord, ubacio čak 45 poena i sprečio proklizavanje Milvokija – 141:135.

Izabrane vesti

Meč sezone plejmejker Baksa odigrao je protiv tima sa najslabijim učinkom u NBA ligi. Zakopao je Detroit, ostavio ga na samo četiri pobede. Sa linije penala stavio je tačku na meč, sa nje je bio nepogrešiv – pucao je 16/16! Sve je polazilo za rukom Demijanu Lilardu, pogotovo u završnici treće deonice, kada je bio poput uragana. Opustošio je Detroitovu odbranu, čistiop sve pred sobom.

Bilo da krene u kontru, na ulaz ili oproba šut sa distance – nije postojao način da ga čuvari zaustave. A, nije da se nisu smenjivali na višestrukom učesniku Ol-star utakmica. Jednostavno, nisu Pistonsi pronašli put i način da ga sačuvaju, pa su gore prošli i od San Antonio Sparsa, kojima je dao ravno 40 poena. Do večeras mu je to bio najbolji učinak ove sezone.

Počastio je Detroit sa pet trojki – skoro svaku drugu ubacio – imao je i 11 asistencija, a najveća ispomoć bio mu je Janis Adetokunbo. Prva zvezda Milvoki Baksa umalo je ostvarila tripl-dabl. Grk je meč završio sa 31 poenom, deset skokova i devet asistencija. Jedan od lepših poteza bilo je stavljanje Džejlena Durana na poster. Ali, i promašio 11 od 22 slobodna bacanja. Dve skupa Baksi su ih imali 49.

Jedini koji je koliko-toliko bio u stanju da parira Milvokijevom udarnom tandemu bio je Aleks Burks. Kada je bio na terenu, Detroit je bio u najvećem plusu. Ipak, ni njegova 33 poena, kao ni 19 koje je dao Bojan Bogdanović, nisu bili dovoljni za drugi trijumf u tekućoj godini.

NBA LIGA – REZULTATI:

Subota

Detroit – Milvoki 135:141

/Burks 33 – Lilard 45/

Nedelja

01.00: Šarlot – Filadelfija

01.00: Vašington – San Antonio

01.30: Atlanta – Klivlend

01.30: Njujork – Toronto

02.00: Čikago – Memfis

02.00: Hjuston – Juta

02.00: Minesota – Oklahoma

21.00: LA Klipers – Bruklin




tagovi

NBA ligaMilvoki BaksDetroit PistonsJanis AdetokunboDemijan Lilard

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara