Nema Lebrona, tu je njegov naslednik

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.04.19. | 16:25

Greg Popovič planira da pozove novo košarkaško čudo u reprezentaciju SAD

Odluka Lebrona Džejmsa da preskoči ovogodišnji Mundobasket nikoga nije iznenadio, ali u i oko košarkaške reprezentacije SAD izrodila se ideja da bi predstojeći Svetski kup u Kini mogao da se iskoristi za implementiranje novog imena - Zajona Vilijamsona.

Momak čiji se ulazak u NBA ligu ovog leta nestrpljivo čeka i koga mnogi kritičari vide kao legitimnog naslednika Lebrona Džejmsa ostavio je strašan utisak u svojoj prvoj godini na univerzitetu Djuk, zbog čega će u najjaču košarkašku ligu sveta ući već koliko na ovogodišnjem Draftu, gde će prednost prvog pika najverovatnije imati Njujork Niksi. Odmah posle ulaska u NBA ligu Zajon Vilijamson će gotovo izvesno dobiti i prvi radni zadatak u reprezentativnom dresu, sve sa idejom da novo košarkaško čudo oseti težinu profesionalne košarke i postane njen sastavni deo na najvećim okupljanjima. 

Izabrane vesti

Amerikanci bez Lebrona u Kini – važnije mu snimanje filma

Ovu informaciju doneo je ugledni novinar Njujork Tajmsa Mark Stajn, mada tvrdi da još nisu uspostavljeni nikakvi zvanični kontakti dve strane, ali da Greg Popovič i te kako motri na Vilijamsona. Poziv selektora najverovatnije će se desiti čim Vilijamsom i zvanično potvrdi da će ući na ovogodišnji Draft.

Vilijamson i njegov Djuk nedavno su eliminisani u četvrtfinalu Martovskog ludila od Mičigen Stejta posle strašne utakmice, a u svojoj prvoj godini na koledžu beleži prosečno blizu 23 poena, devet skokova i dve asistencije, uz čak 68 odsto preciznosti iz igre.

Foto: Reuters


tagovi

Zajon VilijamsonMundobasket 2019košarkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara