Vladimir Lučić (©MN Press)
Vladimir Lučić (©MN Press)

Nema odmora, Alba 24 časa posle prvog trijumfa traži meč loptu: Sve oči uprte u Lučića

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 11:26

Bajern doživeo težak poraz na startu finalne serije, ali nema vremena za odmor

Košarkaši berlinske Albe počeli su odbranu trona trijumfom u finalu protiv minhenskog Bajerna. Aktuelni šampion Nemačke je na pleća oborio četu Andree Trinkijerija u samom finišu, zahvaljujući sjajnoj roli bivšeg igrača Bavaraca Maoda Loa. Nemački reprezentativcac je ubacio devet poena u poslednjih minut i po i tako trasirao put sastavu iz glavnog grada ka pobedi. Revanš u Berlinu je na programu već večeras (20.30), a dosta toga bi moglo da zavisi od izdanja reprezentativca Srbije Vladimira Lučića. Serija se igra na tri pobede.

20.30: (1,85) Alba (14,0) Bajern (2,05)

Izabrane vesti

Interesantno je da prvi favoriti za titulu Alba i Bajern regularni deo sezone nisu okončali na čelu tabele. Ludvizburg je sa prve pozicije otišao u plej-of, četa Aita Renesesa je bila odmah iza, dok su Bavarci bili čak četvrti. U doigravanju se ipak osetila razlika u kvalitetu, Bajern je sa po 3:1 savladao Krajlshajm, a potom i pomenuti Ludvizburg u polufinalu. Alba je počistila Hamburg Tauerse, a zatim u borbi za finale bila bolja i od Ulma (3:1).

Što se tiče minulog susreta, koji je bio izjednačen do samog kraja, presudile su trojke. Sastav iz Berlina je pogodio 12 dalekometnih hitaca (42,9 odsto uspešnost), Bavarci pet manje (26,9 odsto uspešnosti). Izostao je Lučićev doprinos van linije 6,75, srpski reprezentativac je pogodio samo jedan od sedam šuteva za tri poena. Imala je Alba na svom parketu i daleko više penala, izvela je 28 slobodnih bacanja (pogodila 21), dok su Trinkijerijevi puleni na crtu izlazili u 17 navrata (13 preciznih hitaca).



Interesantno je da je junak Lo ubacio devet od svojih 11 poena u odlučujućim trenucima, pa je do same završnice suštinski odigrao slab meč. Prednjačili su u pobedničkom sastavu Markus Erikson sa 23 (6/8 za tri) i Simone Fontekio sa 18 poena (2/3 za dva i tri poena, 8/9 sa linije penala). Iskusni Džejson Grejndžer je bio zadužen za organizaciju napada, pa je susret okončao sa sedam asistencija.

Lučić je i pored lošeg šuterskog izdanja uspeo da ubaci 12 poena rivalu. Od njega su efikasniji bili bivši centar Partizana i Crvene zvezde Džejms Gist (19p), Di Džej Sili (14p) i Vejd Boldvin (13p).

Šest puta su se Alba i Bajern sastajali ove sezone (zaključnom sa prvim susretom finala). Obe ekipe imaju po tri pobede. Najvažniju su dosad upisali Bavarci, koji su slavili u borbi za trofej kupa (85:79).

BUNDESLIGA - FINAL (DRUGI MEČ)

Četvrtak

20.30: (1,85) Alba (14,0) Bajern (2,05)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Košarkaška BundesligaAlba BerlinBajern MinhenVladimir LučićAndrea TrinkijeriAito Garsija Reneses

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara