Denis Šreder (Foto: fiba.basketball)
Denis Šreder (Foto: fiba.basketball)

Nemci još mogu do cilja: Nismo imali rešenja za Braunov pik en rol, ali idemo po medalju

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 23:59

"Moraćemo da pogledamo snimak i vidimo šta možemo da popravimo kao tim. Dobili su nas jer su bili bolji u završnici, ali naš cilj je bio da osvojimo medalju. U nedelju moramo da budemo spremni za meč sa Poljskom", rekao je Denis Šreder

Nemački san o zlatnoj evropskoj medalji pred svojom publikom furioznom igrom u poslednjoj četvrtini ugasila je Crvena furija. Španci su u polufinalu nadigrali domaćina eliminacione faze (96:91) i boriće se za još jedno zlato.

Nemci su napravili odličan rezultat plasmanom u polufinale, ali i dalje imaju šansu da osvoje medalju (bronzanu) i na pravi način okončaju kontinentalnu smotru.

Izabrane vesti

"Nismo igrali na pravi način jer su nas malo usporili. Moraćemo da pogledamo snimak, da vidimo šta možemo da popravimo kao tim. Na kraju moramo da čestitamo i Španiji, odigrala je na poseban način poslednju četvrtinu. Dobili su jer su bili bolji u završnici, ali naš cilj je bio da osvojimo medalju. U nedelju moramo da budemo spremni za meč sa Poljskom", rekao je Denis Šreder koji je protiv Španije imao 30 poena i osam asistencija, ali nije bilo dovoljno za trijumf.

Zakazala je odbrana.

"Igrali su dobro, prilagodili su se. Šutevi nekad uđu, nekad ne. Morate da se uzdate u odbranu, nismo uspeli da ih zaustavimo u poslednjoj četvrtini i to je razlog zbog kojeg su dobili utakmicu".

Sa Šrederom se slaže i Johanes Fojtman koji ističe da je Lorenzo Braun napravio dar mar u odbrani nemačke selekcije.

"Postigli smo 91 poen, tako da problem nije bio u napadu. Nismo mogli da im zaustavimo pik en rol. Ubacili su 96 poena i to je previše u polufinalu... Nismo imali rešenja za pik en rol Lorenza Brauna. Mogli smo da odgovorimo intenzitetom, ali odbrana je večeras bila ključna", rekao je Johanes Fojtman.


tagovi

Evrobasket 2022košarkaška reprezentacija NemačkeDenis ŠrederJohanes FojtmanLorenzo Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara