Foto: (FIBA)
Foto: (FIBA)

Nemci ostavili Ruse bez Olimpijskih igara, nova stotka Dončićeve Slovenije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 19:16

Neizvesna završnica u Splitu, Rusi promašili polaganje za pobedu

U okršaju koji je odlučivao koja selekcija će u polufinale kvalifikacionog turnira u Splitu, a koja se budi iz sna o Olimpijskim igrama, Nemačka je uspela da savlada Rusiju u tesnoj završnici - 67:69.

Dve sekunde pre kraja, Nemci su imali prednost 68:67, a polaganje za pobedu promašio je Motovilov. Fojtman je uhvatio loptu, nakon čega je fauliran, a zbog povrede ga je zamenio Maodo Lo koji je realizovao prvo i namerno promašio drugo slobodno bacanje. Voroncevič je pokupio loptu, ali nije bilo vremena za šut za pobedu.

Izabrane vesti

Moglo je i drugačije da se završi, ali činjenica je se osim iskusnog Andreja Voronceviča koji je zabeležio 17 poena, poenterski nije istakao nijedan drugi košarkaš. Semjon Antonov je bio drugi najefikasniji sa devet, a uz to je uhvatio i osam lopti. Nemci su mnogo bolje rasporedili poene, te duel okončali sa četvoricom dvocifrenih igrača. Na tom spisku našli su se Fojtman sa 13, Vagner sa jednim manje i Saibu i Gifaj sa po 11 poena.

Nemci su tako okončali grupu kao lideri i u polufinalu će igrati sa jednim od aktera duela Hrvatska - Tunis koji je na programu od 20.00.

Nešto ranije, pukla je stotka na meču Slovenija - Poljska, a Zmajčeki su još jednom su posle uništavanja Angole od 50 poena razlike, preslišali i Poljake i na kraju slavili 112:77. Luka Dončić je proveo 22 minuta na terenu i za to vreme ubacio 18 poena, uz deset asistencija i šest skokova. Zvezda Dalas Meveriksa je meč završila sa zvanjem najefikasnijeg pojedinca, a među dvocifrenima se našlo još pet saigrača - Klemen Prepelič, Gregor Hrovat, Jaka Blažič, Zoran Dragić i Vlatko Čančar.

Na megan Sloveniji će najverovatnije Venecuela, jer Litavanci ubedljivo vode protiv Južne Koreje i teško je očekivati da mogu da mogu da izgube i završe kao drugi u grupi.


tagovi

kvalifikacije za Olimpijske igrekošarkaška reprezentacija RusijeNemačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara