Foto: ABA League
Foto: ABA League

Nemoj da se brukate

Vreme čitanja: 5min | čet. 18.05.23. | 08:44

Igrači Partizan Mozzart Beta večeras moraju da pobede u Podgorici ekipu Studentskog centra (19.00) kako znaju i umeju ili će sezona biti gotova već danas bez prilike da se osvoji trofej

Čuvenu rečenicu, još čuvenijeg navijača crno-belih Miroslava Gajića, poznatijeg kao Miša Tumbas, "Nemoj da me brukate, lepo da se igrate!" mogao bi danas da izgovori neko u svlačionici Partizan Mozzart Beta. Jedan kiks je u redu, pa nek su crno-beli posle njega potpuno neočekivano došli na ivicu provalije još u četvrtfinalu ABA lige. Večeras od 19 časova moraju da vade kestenje iz vatre ili će se sjajna sezona završiti neslavno, čak i katastrofalno. Partizan ima kvalitet, zapravo ima sve na svojoj strani, samo je potrebno da to pretoči na teren Morače i tako vrati seriju protiv Studentskog centra u Beograd i da u ponedeljak u majstorici potvrdi ko je ko.

Malo ko je očekivao da bi posle majstorice protiv Reala u plej-ofu Evrolige, Partizan bio primoran da juri majstoricu protiv Studentskog centra koji je samim plasmanom u plej-of regionalnog takmičenja napravio veliki uspeh, a posle trijumfa u Pioniru su i sami bili u čudu, igrači Podgoričana su u svlačionici proslavili kao da su titulu osvojili, ali su i oni znali da ih sada na svom terenu očekuje još teži meč.

Izabrane vesti

"Šta da kažem, znamo šta nas čeka, uostalom, ako ne pobedimo... Vidimo se ponovo u Beogradu", rekao je Zvonimir Ivišić najbolji pojedinac prvog meča sa 22 poena.

Njegova borbenost u samom finišu meča kada je Partizan imao šest poena prednosti je bila presudna. Studentski centar je nadomestio činjenicu da su imali čak 20 izgubljenih lopti naspram šest Partizanovih, ali su gosti na kraju slavili isključivo zbog, veće borbenosti, veće želje i zalaganja. Baš onoga što je Partizan prikazao protiv Real Madrida u Evroligi. U ABA ligi su igrali bez žara i žustrine, pa bi ovaj šamar od Studenata možda bio i idealan da razdrma čitavu ekipu pred naredne borbe, odnosno mečeve sa Cedevitom u polufinalu, naravno sve u slučaju da se ne dogodi još jedna senzacija večeras.

Koliko je situacija kritična i koliko niko nije očekivao da će klub iz Humske morati da se bori za majstoricu protiv tima koji je okončao ligaški deo takmičenja sa 11 pobeda i čak 15 poraza, najbolje ilustruje Željko Obradović koji je meč okarakterisao kao "biti ili ne biti" za njegov tim.

“Moramo bolje energetski, bolje motivaciono i daleko pametnije. Sve to je potrebno ukoliko mislimo da dođemo do pobede”, poručio je Obradović.

Malo ko je bio na očekivanom nivou u prvom susretu. Jedan od retkih je Zek Ledej, a čak u u tako lošem izdanju, crno-beli su imali prednost u finišu i dva napada za pobedu. Oba puta je bio promašio Kevin Panter. Uprkost tome, svi u crno-belom su svesni situacije, bili su je svesni još u Pioniru posle meča kada su bili na meti kritika trofejnog trenera.

"Nema potrebe da pričamo o bilo čemu drugom ili bilo kakvoj dodatnoj motivaciji kada je ovakva situacija. Moramo da budemo na najvišem mogućem nivou u svakom trenutku od sada pa sve do kraja sezone“, istakao je Zek Ledej

Koliko su svi bili iznenađeni rezultatom iz prvog duela najbolje ilustruje izjava trenera Studentskog centra u najavi za današnji okršaj u Podgorici.

Mislim da smo prespavali i još na tu pobedu gledamo kao na nešto što niko nije očekivao. Iskreno, nismo ni mi. Mi smo se nadali da možemo da pružimo dobru utakmicu, dobar otpor, ali nakon meča mislim da smo zasluženo slavili. Želeo bih još jednom da čestitam momcima na borbi i fokusu. Ali, prošli meč smo već zaboravili, fokusirani smo na narednu utakmicu. Probaćemo da energetski ponovimo prošlu utakmicu. Očekuje nas veliki duel, bitniji meč za Partizan nego za nas i od njih očekujem reakciju. Verujem da će Partizan biti mnogo agresivniji, probali smo određene mane da sakrijemo, gde smo najtanji. Moramo biti spremni na njihovu agresivnost, ulazimo u meč rasterećeni i probaćemo da ih iznenadimo sa određenim stvarima. Nemamo previše vremena, nema puno stvari koje možemo da promenimo jer se dobro poznajemo i vrlo je važno da energetski odgovorimo, da fokus bude svih 40 minuta kao u prethodnom meču i da što duže budemo konkurentni u skoku gde smo u prvom meču dominirali. Na kraju se nadam jednoj dobroj i pozitivnoj utakmici”, rekao je Andrej Žakelj.

Mateo Drežnjak ističe da je tim u Beogradu igrao bez ikakvog imperativa pobede.

Stvarno velika pobeda pred kraj, možemo reći, odlične sezone Partizana u Evroligi gde su se borili za F4. Malo ko je očekivao da možemo uopšte da pripretimo, a ne da dođemo do velike pobede. U Beograd smo pošli opušteni, bez ikakvog imeprativa pobede i dali smo sve od sebe. Mislim da smo odigrali korektnu utakmicu tokom svih 40 minuta i bez većih grešaka što nas je dovelo do pobede. Mislim da bi trebalo da odigramo kao u Beogradu. Mi smo opušteni, na nama nije pritisak, veći je pritisak na Partizanu i da probamo ponoviti sličnu utakmicu iz Beograda”, dodao je igrač Studentskog centra.

Kada se sabere sve što je Partizan uradio ove sezone, a uradio je zaista mnogo - od prvog mesta u ligaškom delu takmičenja sa 24 pobede pa do izvanrednih partija u Evroligi gde je tim Željka Obradovića bio nadomak plasmana za završni turnir - zaista bi poraz od osmoplasiranog tima bio mrlja koja bi se teško izbrisala.

Ipak, znao je Partizan tokom ove sezone da bude u padu i na kolenima, obično je u tim situacija najbolje reagovao. Ne bi smelo da se očekuje ništa drugačije ni večeras od Kevina Pantera, Dantea Egzuma, Zeka Ledeja i ostatka crno-belih koji moraju da zapnu maksimalno od prvog minuta večeras u Podgorici i što pre slome otpor protivnika.


tagovi

KK PartizanStudentski centarABA

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara