Foto Reuters
Foto Reuters

Neočekivani krah NBA snova: Džok Lendejl u Melburnu

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 13:33

Bivši centar Partizana se vratio kući

Da li se vodio srpskom poslovicom "Svuda pođi, ali kući dođi", tek Džok Lendejl je odlučio da se posle šest godina internacionalne karijere vrati u rodni grad i potpiše ugovor sa Melburn junajtedom.

Izabrane vesti

"Odluka je na kraju bila laka. Melburn je jedno od najsigurnijih mesta tokom pandemije, pa je bilo teško da se odbije ponuda. Znamo da NBL ubuduće neće imati veliki udar od kovida...", objasnio je ne tako davno centar Partizana zašto se odlučio za ovaj neočekivan potez.

Naime, Lendejl je još kao tinejdžer pokazivao veliki talenat, zbog čega je dobio stipendiju američkog fakulteta Sent Meriz. Na završnoj godini je pokupio titulu najboljeg igrača konferencije WCC, a po diplomiranju je stigao u Beograd, ne toliko kao zvučno pojačanje. Ipak, ubrzo je demonstrirao kvalitet. Bio je jedan od najboljih igrača crno-belih u sezoni 2018-2019, koju nije završio u Humskoj, već je odlučio da se raziđe s Partizanom pred početak Superlige. 

Nedugo potom usledio je poziv Žalgirisa. Nije se dvoumio. Prihvatio ga je, ali je pre oblačenja zelenog dresa želeo da se okuša u NBA. Stigao je samo do Letnje lige u kojoj je igrao za Milvoki, da bi kasnije bio član nacionalnog tima Australije na Svetskom kupu u Kini.

Prošlu sezonu odradio je u Žalgirisu s prosekom od 11,0 poena, 4,4 skoka i 1,0 asistencija po meču. Po ugovoru je trebalo da odradi još jednu godinu u litvanskom gigantu, ali dve strane su početkom avgusta dogovorile da se raziđu, pa je on već tada započeo treninge u Junajtedu.

"Neverovatno sam uzbuđen što ću prvi put posle mnogo godina da igram u svojoj zemlji, za tim koji je već toliko učinio za mene. Biće to novo iskustvo igranja pred porodicom i prijateljima", dodao je Lendejl koji će debitovati za novi tim 10. januara kada počinje sezona u australijskoj NLB, sve popularnijoj, posebno u SAD, zbog značajnih ulaganja bivših NBA igrača.



tagovi

Džok LendejlKK Partizankk Žalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara