Detalj sa utakmice (©ABA LIGA – Borac Mozzart / Duško Radišić)
Detalj sa utakmice (©ABA LIGA – Borac Mozzart / Duško Radišić)

Nestavaran finiš u Čačku: Glišićeva trojka iz okreta tri sekunde pre kraja, pa Smajlagić za pobedu Cibone

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.02.23. | 19:49

Herojska partija igrača Borca Mozzart, jedna odbrana ih delila od veličanstvene pobede...

U inat svima i uprkos svemu. Bili su prinuđeni košarkaši Borca Mozzart da izađu na parket Hale kraj Morave uprkos izostanku dela ekipe zbog stomačnog virusa i malo im je nedostajalo da stignu do veličanstvene pobede nad Cibonom!

Na tom putu isprečio se Sven Smajlagić pogotkom iz okreta na 0,3 sekunde pre isteka vremena. Hrvatski šuter tako je poništio spektakularan hitac Miloša Glišića kojim je Borac Mozzart imao pobedu u rukama. Sve se dešavalo na isteku napada, pošto je Ivan Perasović izblokirao mladog Matiju Miloševića u pokušaju da trojkom reši utakmicu. Nekadašnji talenat Partizan Mozzart Beta uspeo je da stigne do lopte pre ostalih i u maniru najvećih asova svetske košarke pošalje hitac iz jako teške situacije, takođe iz okreta i ubaci "kao kap"!

Izabrane vesti

Tribine su eksplodirale od radosti, ali je Smajlagić, koji do momenta kada je rešio pobednika nije mogao da pogodi apsolutno ništa, imao poslednju reč za konačnih 84:83 (21:27, 17:16, 23:15, 23:25).

Velika, baš velika šteta. Satima uoči odigravanja susreta u redovima Borca Mozzart nisu želeli da pristanu na pritiske da se utakmica odigra, zbog činjenice da u vrhu ABA lige nisu prihvatili lekarske izveštaje doktora specijalista, ali su na kraju ipak morali kako ne bi izgubili susret službenim rezultatom.

Dejan Mijatović je u izostanku većeg dela prvog tima u vatru bacio talentovane juniore Pavla Nikolića i Matiju Miloševića, te Đorđa V. i Đorđa M. Ćurčića. Herojski se Borac Mozzart borio praktično sa šestoricom igrača pošto je Milošević na teren ušao u poslednjem minutu susreta...

Celim svojim tokom utakmica je bila otvorena za obe strane, ali je domaćin odmah pokazao da nije izašao na parket sa namerom da se unapred preda! Do poslednjeg atoma snage borili su se Mijatovićevi izabranici, ali nisu mogli do trijumfa protiv direktnog kandidata za opstanak...

Ako Borac Mozzart nečim može da se ponosi onda su to izdanja svojih talentovanih momaka Nikolića i Đorđa V. Ćurčića. Nikolić je svoj debi u ABA ligi završio sa 11 poena za 37 minuta na parketu i najavio veliki potencijal. Stariji od dvojice Ćurčića umalo je izrastao u heroja utakmice pošto je sa četiri trojke i 14 poena uticao da Borac Mozzart do kraja ostane u igri, a njegov hitac na otvaranju poslednje deonice sprečio je goste da se rezultatski odlepe. Da kompletno ludilo utakmice bude još veće, Ćurčić je ispalio šut preko celog terena pred poslednji zvuk sirene i umalo pogodio!

Logično, glavnu reč u domaćim redovima vodili su Hanter Hejl i Dijante Boldvin. Prvi je maltretirao odbranu Cibone svih 40 minuta, koliko je proveo na parketu, a susret je završio sa 29 poena (7/18 iz igre, 11/15 slobodna bacanja), devet skokova, pet asistencija i čak 15 iznuđenih faulova za indeks korisnosti 37! Boldvin je odigrao 39 minuta i dopisao 24 poena (9/16 iz igre, 3/9 za tri), te po sedam uhvaćenih i podeljenih lopti za indeks 27. On je trojkom na otvaranju poslednjeg minuta doveo Borac Mozzart u vođstvo (78:77), ali su gosti ipak ostali hladne glave...

Kod Civbone 22 poena Borne Kapuste, uz 12 asistencija. Aleksandar Aranitović je imao 14 poena i četiri skoka, dok je Lovro Mazalin dopisao devet poena i 13 uhvaćenih lopti, pet u napadu.

Borac Mozzart je sada na skoru 4-14, sa pobedom više od poslednjeplasiranog MZT. Cibona je ovim trijumfom prekinula seriju od četiri poraza i sada je na 7-11.

ABA liga, 18. kolo

Petak

Split - Zadar 89:85

/Nelson 23 - Božić 23, 10sk, 9as/

Subota

MZT - Cedevita 79:74

/Kuk 26 - Adams 15/

Budućnost - FMP 84:58

/Bel Hejs 20 - Valinskas 18/

Nedelja

Crvena zvezda - Igokea 104:71

/Nedović 20 - Tanasković 17/

Mega - Partizan Mozzart Bet 78:103

/Đurišić 17 - Madar 15/

Studentski centar - Mornar 94:74

/Tasić 20 – Pecarski 12/

Ponedeljak

Borac Mozzart - Cibona 83:84

/Hejl 29 - Kapusta 22/



tagovi

KK Borac ČačakBorac MozzartDijante BoldvinHanter HejlCibonaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara