Leandro Bolmaro i Karsen Edvards (Foto: Starsport)
Leandro Bolmaro i Karsen Edvards (Foto: Starsport)

Nezaustavljivi Bajern: Vezao 14 pobeda u Bundesligi, nije pao od novembra

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 17:33

Bavarci u sjajnoj formi

Nije mandat Pabla Lasa na klupi minhenskog Bajerna najbolje počeo, ali kako je sezona odmicala, tako su stvari dolazile na svoje mesto i bavarska mašina je počela da melje. Vezala je devetu pobedu u svim takmičenjima, osvojila i Kup Nemačke u tom nizu, a u Bundesligi gotovo četiri meseca ne zna za poraz. Pala je poslednji put 12. novembra protiv Bona u produžetku, a upravo sada je trijumfom nad osvajačem Lige šampiona produžila strašan niz bez poraza na 14 utakmica - 90:81.

Prvi zaključak bi bio da su Bavarci posle ovakvog niza ubedljivo prvi na tabeli, ali... Tu je i dalje najprijatnije iznenađenje nemačkog šampionata, Kemnic, koji ima isti broj pobeda, ali utakmicu više. Bajern je prvi sa učinkom 18-3, Kemnic odmah ispod sa 18-4.

Izabrane vesti

Osetila je i Crvena zvezda na svojoj koži u kakvom ritmu su trenutno Lasovi puleni. Trofejni stručnjak je pronašao pobednički recept i u Nemačkoj, pa je utisak da bi Bavarci mogli mnogima da pomrse račune i u Evroligi. Spojio je bivši trener madridskog Reala atletiku, mladost i iskustvo u Minhenu, okupio dobru ekipu i konačno su stigli rezultati.

Protiv Bona je u 25. kolu Bundeslige najbolji bio Leandro Bolmaro sa 17 poena, šest asistencija i četiri skoka, isti poenterski učinak je ubeležio i Karsen Edvards, a ispratio ih je sve bolji Danko Branković. Bivši igrač Mege je upisao 13 poena i pet skokova i zajedno sa Devinom Bukerom (12 poena i pet skokova) pomogao da se ne oseti odsustvo Serža Ibake koji je bio na poštedi.

Iskusni Nils Gifaj je takođe odradio dobar posao sa 11 poena, dok kapiten Vladimir Lučić nije forsirao, pa je za oko 19 minuta u igri postigao dva poena, zabeležio dva skoka i asistenciju. Ipak, nije slučajnost što je od njegovog oporavka Bajern počeo da igra značajno bolje i što je još važnije, da beleži dobre rezultate. Ne mora kapiten da popunjava statistiku - tu je da kao pravi vođa pokaže put ka pobedi.

Što se tiče Bona, koji je posle osvajanja Lige šampiona kompletno promenio identitet (trener Tuomas Isalo otišao u Pariz i sa sobom poveo pola ekipe), izdvojili su se Kanađani Noa Kirkvud sa 17 poena i Tomas Kenedi sa 14 poena i osam skokova. Amerikanac Sem Grisel dodao je 14 poena, uz sedam uhvaćenih lopti.



tagovi

KK Bajern MinhenKK BonPablo LasoKošarkaška BundesligaBBLKarsen EdvardsLeandro Bolmaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara