Zajon Vilijamson (©AFP)
Zajon Vilijamson (©AFP)

Nezaustavljivi Zajon i Pelikansi, sedma pobeda u nizu: Nju Orleans se šepuri na čelu Zapada (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.22. | 01:30

NBA liga: Tim iz Luizijane slavio posle produžetka protiv Finiksa na svom terenu sa 129:124 i ostao na čelu konferencije

Na skoro trećini NBA šampionata na Zapadu i dalje najbolji skor ima Nju Orleans Pelikansi. Nje tim iz Luizijane ovako moćno delovao i kada je igrao za ovu franšizu Entoni Dejvis. Zajon Vilijamson, prvi pik na ddraftu 2019. godine, imao je mngo problema s porvedama i viškom kilograma u prethodnim sezonama, ali ove je vođa Nju Orleansa.

U derbiju Zapadne konferencije, Pelikansi su posle trilera i produžetaka slavili protiv Finiksa sa 129:124. Posle 48 minuta bilo je 117:117. Imao je domaćin pobedu u džepu i pre dodatnih pet minuta. Vodio je i sa dvocifrenom prednošću u poslednjoj četvrtini, ali je veteran Kris Pol, četiri sekunde pre kraja četvrtog perioda igre, pogodio za produžetak. Ono što su propustili u 48 minuta odlične košarke, nisu u dodatnih pet. Zajon Vilijamson i Si Džej Mekolum, prošlogodišnje pojačnje iz Portlanda, vodili su domaćina do trijumfa, 18. u sezoni (uz osam poraza). Ovo je Nju Orleansu sedma vezana pobeda, pa je pobegao najbližeg pratiocu Memfisu.

Izabrane vesti

Sansi su do pre desetak dana bili lideri Zapada, ali su u užanoj formi, vezali su četiri neuspeha, pa su skliznuli na četvrtu poziciju sa skorom 16-11.

Utorak, 19.00: (1,35) Crvena zvezda (16,0) Žalgiris (3,50)

Zajon Vilijamson je sa 35 poena (odličan procenat šuta od 14-21 iz igre) bio najefikasniji igrač meča. Imao je i osam skokova i tri asistencije. Košgeteski ga je pratio Si Džej Mekolum sa 28 poena (13-24 iz igre), uz četiri skoka i sedam asistencija. Nadži Maršal imao je odličnu rolu od 16 poena, dok je Leri Nens ubacio 15.

Tim iz Arizone je bio oslabljen neigranjem najboljeg košarkaša Dejvina Bukera. Diandre Ejton je opet bio najbolji sa 28 poena (13-18 iz igre), uz 12 skokova, dok je Mikel Bridžes dao je 27 poena. Kris Pol, koji je doneo produžetak gostima, postigao je samo šest poena, ali standardno je bio odličan kada su u pitanju asistencije, sakupio ih je 11.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

NBA LIGA

Nedelja

Nju Orleans – Finiks 117:117 – 129:124 p.p.

/Vilijamson 35 – Ejton 28/

Ponedeljak

Detroit – Los Anđeles Lejkers u toku

Njujork – Sakramento u toku

Orlando – Toronto u toku

Filadelfija – Šarlot u toku

Atlanta – Čikago u toku

Hjuston – Milvoki u toku



tagovi

Si Džej MekolumZajon VilijamsonNju Orleans PelikansFiniks SansNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara