Džejms Harden (©AFP)
Džejms Harden (©AFP)

Nezgodna situcija za Hardena i Filu: Klipersi odlažu trejd

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.09.23. | 14:52

Klipersi gase priče oko trejda za zvezdu Siksersa, najverovatnija moguća opcija za Hardena je na sredini sezone

U najnovijoj epizodi ’’Hup kolektiv’’ podkasta, NBA insajder Brajan Vindhorst kaže da su se Los Anđeles Klipersi ohladili u vezi sa pričama oko angažovanja Džejmsa Hardena. .

Klipersi su delovali kao idealna destinacija za Hardena kada je u junu zatražio trejd rukovodstvu Filadelfije, ali po svemu sudeći do dogovora neće doći. Barem ne u ovom trenutku.

Izabrane vesti

"Klipersi su pokušali da naprave trejd za Hardena, ali to očigledno nije uspelo i, koliko ja razumem, Klipersi su ti koji su rekli: 'Okej, nema dogovora ovde. Nastavićemo dalje'", navodi novinar ESPN-a Brajan Vindhorst

Po njegovom mišljenju, do trejda bi ipak moglo da dođe u toku sezone.

’’Pretpostavljam da bi Klipersi mogli da naprave neki dogovor za Hardena sredinom sezone i mislim da će to uraditi. Tražili su i druge plejmerkere, a verovatno će Rasel Vestbruk biti startni plej ekipe", dodaje Vindhorst.

Komentar američkog novinara ima smisla kada se sve tačke Hardenove situacije povežu.

Podsetimo, iskusni košarkaš je imao konflikt sa predsednikom Filadelfije Derilom Morijem, kog je nazvao lažovom nakon što je ovaj rešio da prekine pregovore oko Hardenovog odlaska iz kluba. Siksersi su bili kristalno jasni da u zamenu za svog plejmejkera traže neku od zvezda NBA lige ili mladog igrača za budućnost ekipe.

Za sada, nema kluba koji je željan da ispuni njihove zahtevime za trejd popularnog bradonje, iako su prvobitno uz Kliperse bili zainteresovani i Njujork Niksi. i Klipersi su jedan on njih.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

Vindhorst očekuje da će Filadelfija vremenom sniziti zahteve za rastanak sa Hardenom, ali i navodi da bi kasni transfer mogao da bude problem za hemiju ekipe uoči plej-ofa. Los Anđeles Klipersi su se već susretali sa nedostatkom vremena za uigravanje tima zbog povreda Kavaja Lenarda i Pola Džordža i pitanje je koliko su spremni da rizikuju sa čekanjem na dolazak Hardena.

Što se tiče Filadelfije, s obzirom na to da sezona počinje za manje od mesec dana klubu je u interesu da što pre vrati stabilnost, jer ne želi da troši dragocene godine na vrhuncu karijere Džoela Embida. Nezadovoljan igrač u timu, kakav je trenutno Harden, nikako ne odgovara Siksersima, tako da će morati što pre da pronađu rešenje za njegov status.


tagovi

NBA ligaDžejms Harden

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara