©MN Press
©MN Press

Ni Đorđević, ni Pešić: KK Dubai imenovao prvog trenera u klupskoj istoriji

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.06.24. | 13:45

Jurica Golemac menja Crveno more za arapsku pustinju

Prošlo je tek nekoliko meseci od osnivanja KK Dubai, a klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata već je povukao veliki broj poteza kako bi spreman dočekao učešće u ABA ligi sledeće sezone.

Pominjali su se između ostalih Saša Đorđević i Svetislav Pešić kao mete Dubaija, ali na mesto trenera debitanta u Jadranskoj ligi stiže ne tako bombastično ime. Jurica Golemac postao je prvi trener u klupskoj istoriji novopečenog abaligaša, a 47-godišnji Hrvat će Crveno more i klupu izraelskog Hapoel Elijata zameniti arapskom pustinjom.

Izabrane vesti

Podsetimo Dubai je u jednom momentu praktično dogovorio uslove saradnje sa Sašom Đorđevićem, koji je sporazumno raskinuo saradnju sa reprezentacijom Kine, ali je posle povlačenja Dubaija iz Evrokupa odlučio da odustane od angažmana.

Dubai nije imao mnogo vremena, pa je posegao za Golemcem kao alternativnom opcijom. Stručnjak iz Zagreba je tokom karijere radio u Tajfunu, Primorskoj, Cedevita Olimpiji, a sada kreće u košarkaški projekat iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Čelnike Dubaija čeka dosta posla u narednom periodu, jer će morati da formiraju potpuno novu ekipu čiji će cilj biti takmičenje sa najboljim klubovima u regionu.


tagovi

Jurica GolemacKK DubaiABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara