Džok Lendejl (©Shutterstock)
Džok Lendejl (©Shutterstock)

Ni Žalgiris, ni Barselona – Lendejl čeka samo NBA

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.20. | 14:44

To je potvrdio i sam reprezentativac Australije

Žalgiris će biti samo poslednja opcija, Barselona drugo rešenje, a NBA san koji će ovog leta pokušati da ostvari Džok Lendejl.

Australijski centar koji je profesionalno stasavao u Partizanu, pre nego što je prošlog leta otišao u Žalgiris kod Šarunasa Jasikevičijusa, potvrdio je u razgovoru za ESPN da mu je prvi cilj ovog leta da pronađe NBA angažman.

Izabrane vesti

“Moj glavni fokus je da iskoristim pauzu između dve sezone jer je ovo vreme koje mi se nikada neće vratiti. I nadam se da će me ovaj rad dovesti do NBA ugovora u oktobru. Osećam se spremno da zaigram u NBA”, poručio je Lendejl.

Ugovor australijskog centra sa Žalgirisom na papiru važi i za sezonu 2020/21, s tim što je još juče pouzdani litvanski novinar Donatas Urbonas objavio saznanja da se saradnja neće nastaviti. To znači da je Lendejlu rezervna opcija Barselona, koja od dovođenja Šarunasa Jasikevičijusa pokušava da ubedi mladog dugajliju da dođe u Blaugranu. U orbiti je još i Jan Veseli, mada u ovom trenutku ne postoji velika doza optimizma da bi taj posao mogao da bude završen.

Lendejl je kod Šarasa ostvario veliki napredak i u debitantskoj sezoni u Evroligi prosečno ubacivao preko 11 poena, uz 4,4 uhvaćene lopte i jednu asistenciju. Još iz vremena u Partizanu Lendejl je često pominjao da mu je transfer u NBA životni san i navijači su se zbog toga nadali da bi mogao da ostvari direktan transfer iz Humske 1 u najjaču ligu sveta. Izabrao je, ipak, Žalgiris, Partizan je dobio obeštećenje, a velikan iz Kaunasa mogućnost da s njim radi još malo pre nego što usledi transfer u NBA. Od čega će Žalgiris imati finansijsku korist.

Njegova NBA prava ne drži nijedan klub, pošto ga na Draftu 2018. niko nije izabrao, tako da će moći da razgovara praktično sa svim zainteresovanim poslodavcima. O imenima, međutim, nema mnogo detalja, iako je stalno pod lupom skauta…



tagovi

Džok LendejlŽalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara