Nihad Đedović i Aleks Abrines (©AFP)
Nihad Đedović i Aleks Abrines (©AFP)

Nihad Đedović na izlaznim vratima Bajerna: Posle devet godina u Minhenu seli se u Malagu

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 21:56

Unikaha navodno završila sve oko angažovanja iskusnog košarkaša iz Bosne i Hercegovine

Stigao je Nihad Đedović u Minhen 2013. godine, kada Bajern nije bio među najboljim nemačkim klubovima. Rastao je sa Bavarcima, ostao im veran, vremenom došao i do kapitenske trake, statusa ljubimca navijača. Ipak, ovog leta bi mogao da digne sidro. Izgubio je minutažu jer je često imao probleme sa povredama, a za njegove usluge je ozbiljno zainteresovana Unikaha, prenosi lokalni list iz Malage Diario Sur.

Štaviše, u Movistarovoj emisiji "Basket al dia" pojavila se informacija i da je španski tim završio sve oko angažovanja igrača koji je svojevremeno bio i u Barseloni. Unikaha sprema velike promene, a prema svim parametrima 32-godišnji košarkaš se uklapa u planove trenera Ibona Navara.

Izabrane vesti

Đedović je karijeru počeo u Bosni. Sa 16 godina preselio se u Barselonu (2007), ali nikada nije dobio šansu u prvom timu. Kalio se na pozajmicama u Kornelji, Obradoiru i Virtus Romi pre nego što je 2012. prešao u Galatasaraj. Posle kratkog boravka u Istanbulu potpisao je za berlinsku Albu, a posle nepune sezone u nemačkoj prestonici postao je jedna od ključnih figura ambicioznog projekta u Bavarskoj.

Sa Bajernom je osvojio tri titule u Bundesligi, kao i dva Kupa Nemačke. Ipak, zbog povreda je u sezoni na izmaku pao u drugi plan kod Andree Trinkijerija. U Evroligi je provodio svega devet minuta na parketu po nastupu, dok je u Nemačkoj imao veću ulogu - za 19 minuta po utakmici u proseku je beležio oko sedam poena i tri asistencije (uz 33,8 odsto preciznosti van linije za tri poena).

Đedović bi predstavljao idealno pojačanje za tim iz Malage, koji će izvesno ostati bez Haimea Fernandeza, Rubena Gerera i Fransisa Alonsa ovog leta. Navaro bi dobio igrača koji može da igra na pozicijama plejmejkera, beka šutera, ali i krila.

Realizacija transfera zavisiće od ishoda finala plej-ofa nemačkog prvenstva. Bajern gubi 0:2 od Albe, koja će u petak imati priliku da odbrani titulu. Ukoliko se do kraja nedelje za tim iz Minhena završi sezona, uprava bi mogla vrlo brzo da krene sa realizacijom planova za narednu takmičarsku godinu.

Vezan je Đedović ugovorom za klub, ali u Unikahi se nadaju da je spreman za nove izazove posle čak devet provedenih godina u Bajernu.


tagovi

UnikahaKK Bajern MinhenNihad ĐedovićKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara