Stefan Jović (©Starsport)
Stefan Jović (©Starsport)

Nije dobro krenulo za Valensiju i Stefana Jovića: Mursija napravila brejk

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 22:12

Džona Radebo i Dastin Sliva briljirali u Fonteti

Real Madrid je već ostvari dve pobede u plej-ofu, povela je i Unikaha, a prvi tim koji je ‘ispustio’ domaći teren je – Valensija. Plej-of nije dobro krenuo za Stefana Jovića i saigrače, Mursija je napravila brejk – 96:86.

Brendon Dejvis je dominirao pod obručima, bio je najveća snaga Valensije, međutim, sve dobro što je domaćin uradio na jednoj strani terena je poništeno na drugoj. Malo šta je mogao da odbrani, za američkog košarkaša Džona Radeboa, koga je svojevremeno naturalizovala Crna Gora, apsolutno nije imao rešenje.

Izabrane vesti

Briljirao je Džon Radebo u Fonteti, ubacio je 24 poena. Davao je više od jednog po minutu. Imao je tek dva promašaj za tri iz šest pokušaja, još bolje je šutirao sa poludistance. Pronalazio je pukotin, provlačio se, a podjednakon ubitačan bio je i Dastin Sliva.

Američki tandem briljirao je u Fonteti. Krilni košarkaš je tek nešto manje bio produktivan, pošto je u prvom meču serije plej-ofa došao do brojke od 23 poena. Imao je jedko pogodaka iz igre – ukupno osam (po četiri za dva i tri). Pride je imao i sedam skokova. Ozbiljan doprinos imao je i Rodions Kuruc, koji je upisao 10 poena, kao i Musa Dijanj. Senegalac je ostvario dabl-dabl, imao je 11 poena i isto toliko skokova.

Pored Brendona Dejvisa, koji je došao do 19 poena i deset skokova, kod Valensije je prednjačio Semi Odželej sa 17 poena. Kris Džouns je dodao 12, dok je Stefan Jović meč završio sa devet. Moraće daleko bolje spoljna linija u drugom meču serije, jer na startu plej-ofa doprinos bekova bio je minimalan.




tagovi

Brendon DejvisMursijaValensijaACB ligaStefan JovićSemi OdželejeRodions Kuruc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara