Batler i Lav napadaju Tejtuma (AFP)
Batler i Lav napadaju Tejtuma (AFP)

Nije gotovo! Gde je bio ovakav Boston u prve tri utakmice i da li se kasno pojavio u finalu Istoka? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.05.23. | 04:57

Proradio šut za tri poena, proradio i Džejson Tejtum, a Seltiski ubedljivo savladali Majami na Floridi i vratili seriju u svoj TD garden

"U 44 godine koliko sam povezan sa NBA ligom, nikada nisam verovao i mislio da ću videti Boston, tim koji je 17 puta bio šampion, kako odustaje. Znam da su fanovi Seltiksa širom sveta razočarani i zgroženi", napisao je legendarni Medžik Džonson nakon što je ekipa Majami Hita počistila Seltikse u trećem meču serije sa 128:102 i povela 3:0 u finalu Istočne konferencije.

Ali Boston nije odustao! Skupio je snagu, odigrao ponosno, prikazao najbolju četvrtinu, a verovatno i najbolju predstavu u ovogodišnjem plej-ofu i napravio brejk na Floridi i vratio seriju u svoj TD garden - 99:116. Partija pulena Džoa Mazule posle koje je jedino logično pitanje - gde ste momci bili tokom prva tri meča i sledstveno tome još jedan upitnik - da li kasno za povratak? Istorija NBA lige kaže da jeste jer se u 150 pokušaja nijedan tim, nikada nije vratio od zaostatka 3:0.

Izabrane vesti

Ali znate onu "Za sve postoji prvi put"? Jednom će se i to dogoditi, a čak i da ne uspeju da se vrate, Seltiksi su večeras dobili ogromnu injekciju samopouzdanja.

"Bolje nas pobedite u meču broj 4", poručili su Markus Smart i Džejlen Braun košarkašima Majamija uoči četvrtog meča finala Istoka, a nastavak je bio "Jer ako nam dozvolite da uzmemo tu jednu, dobijamo samopouzdanje."

Prvo poluvreme proteklo je maltene u egalu, Majami je na odmor otišao sa šest poena prednosti, a onda možda i preopušteno ušao u drugi deo meča. Zasuli su ga Seltiksi trojkama kojih su se večeras siti napogađali, čitav tim se probudio i u treći kvartal dobio sa 38:23. Nije uspevao Majami da parira rivalu u dalekometnim šutevima pošto je pogodio samo osam trojki, čak 11 manje od rivala.

Pokušao je Majami da se vrati u odlučujućoj deonici i već večeras, pred svojom publikom bukira kartu za veliko finale sa Denverom. Prišao je na samo pet poena zaostatka 88:83, ali su gosti pronašli lek za Džimija Batlera. Da, jeste prva zvezda Majamija završila meč sa 29 poena, ali uz svega jednu ubačenu trojku, a maltene svi putevi kroz reket bili su mu zabarikadirani u četvrtoj deonici, kada je cela ekipa gledala u njega i promašivala šuteve za tri poena iz očaja.

Za to vreme Džejson Tejtum je vodio svoj tim ka ubedljivom trijumfu. Boston je na krilima njega i Markusa Smarta od 88:83 napravio seriju 12:0, tako da se pobednik praktično znao sedam i po minuta pre kraja utakmice. Šetao se Tejtum i s lakoćom probijao kroz reket domaćina i duel okončao sa 33 poena, 11 skokova i sedam asistencija, dve blokade uz šut iz igre 14/22. Od večeras je Tejtum drugi na večnoj listi Bostona po broju utakmica sa učinkom od 25+ poena, 10+ skokova i 5+ asistencija. Neprikosnoven je i dalje Leri Bird sa 26, a Tejtum je preskočio Džona Havličeka i sada je na koti 16.

Važan momenat u igri Bostona bilo je buđenje Markusa Smarta i njegove tri trojke od poluvremena, a pet od svojih 11 poena postigao je u poslednjoj deonici gde je prvenstveno maestralno razigrao saigrače. Pravi X faktor za ekipu iz Masačuseca predstavljao Grent Vilijams. Prvi meč u finalu Istoka presedeo je na klupi u narednom ubacio 9, pa u trećem 12 poena, a večeras je bio odličan sa četiri trojke iz šest pokušaja, 16 poena i šest skokova!

I dalje Majami drži sve u svojim rukama, iako posle večerašnjeg duela još jedna pobeda Bostona pred svojim navijačima deluje realnije. Ali čak i da se to dogodi, Hit će imati još jednu meč loptu na domaćem terenu.


tagovi

BostonBoston SeltiksMajami HitDžejson TejtumDžimi Batler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara