Branko Lazić (Foto: ABA liga)
Branko Lazić (Foto: ABA liga)

Nije se dovodilo u pitanje: Branko Lazić treći put najbolji defanzivac ABA lige

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.04.24. | 13:05

Kapiten Crvene zvezde sa 19,6 odsto glasova pobedio konkurenciju u vidu saigrača Džoela Bolomboja i Marka Ramljaka iz Zadra

Kada je reč o nagradi za najboljeg odbrambenog igrača na Jadranu, dobro se zna kome ona pripada. Kapiten Crvene zvezde, Branko Lazić po treći put u karijeri izabran je za defanzivca sezone u ABA ligi osvojivši 19,6 odsto glasova trenera, novinara i navijača.

Lazić je pobedio konkurenciju u vodi saigrača Džoela Bolomboja koji je završio kao drugoplasirani sa 18,1 odsto glasova i Marka Ramljaka iz Zadra (14,1%).

Izabrane vesti

Iskusni bek je zajedno sa Bolombojem dobio najviše glasova od glavnih trenera svih abaligaških ekipa, dok je u izboru publike i novinara završio na drugom mestu.

Pre ovosezonskog izbora, Lazić je isto priznanje osvojio još u sezonama 2020/21, 2021/22, dok je sem njega u istoriji istu nagradu osvojio još samo Matijas Lesor kao igrač Partizana prošle sezone.

Veteran iz crveno-belog tima je svojim borbenim duhom i čvrstinom predstavljao važan šraf u Zvezdinom obezbeđivanju liderskog mesta na kraju regularnog dela. Prosečno je po meču postizao 4,9 poena uz 1,2 skoka i 0,8 ukradenih lopti.

Zvezda zasada ima dva od dva u individualnim priznanjima pošto je dan ranije Nikola Topić proglašen za najboljeg mladog igrača, mada je on tu titulu zaslužio zbog partija u dresu Mege. Ostaje još da se izaberu trener godine, idealna petorka i MVP.


tagovi

KK Crvena zvezdaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara