©AFP
©AFP

Nijedan MVP u istoriji NBA lige nije doživeo takav pad

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.05.23. | 00:04

Džoel Embid ispisuje negativne stranice istorije NBA lige

Nije Džoel Embid mogao da zamisli da će se tako brzo nakon osvojene MVP nagrade čitava javnost okrenuti protiv njega i dovesti u pitanje sve što je postigao u ovoj sezoni. Međutim, može se reći da je za sve lično odgovoran.

Eliminacija u majstorici polufinala Zapadne konferencije od Bostona nije najlošija stvar koja se dogodila asu Filadelfije. Embid je još sinoć postao jedini MVP koji nikada nije igrao u finalu konferencije, a stižu i novi poražavajući rezultati. Naime Džoel je postao prvi MVP u istoriji takmičenja koji je tako doživeo takav pad u proseku poena.

Izabrane vesti

On je u ligaškom delu sezone beležio 33,1 poen u proseku po meču, a u plej-ofu 23,7, što je pad od 9,4 poena.

Embid se našao i na stubu kritika nakon izjava posle eliminacije od Bostona, gde je po mišljenju mnogih ozbiljno uvredio svoje saigrače sa izjavom da on i Džejms Harden nisu mogli sve sami, kao i da se košarka igra pet na pet i da svi moraju da pronađu način da budu bolji.

Upravo je Embid bio taj koji je najviše podbacio u odlučujućoj sedmoj utakmici, koja je bila njegova ubedljivo najlošija u plej-ofu. Postigao je 15 poena i imao jednu asistenciju i četiri izgubljene lopte, a iz igre je šutirao 5/18.


tagovi

Džoel EmbidFiladelfija SeventisiksersMVP NBA lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara