Nikola Janković (©Starsport)
Nikola Janković (©Starsport)

Nikola Janković posle Partizana u drugoj ABA ligi

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.10.21. | 15:37

Naredne sezone igraće za Podgoricu

Svojevremeno član mlađih reprezentativnih selekcija – i ne samo član, no i osvajač medalja na najvećim takmičenjima – od danas u drugoj ABA ligi. Nikola Janković, doskorašnji centar Partizana, karijeru će nastaviti u Podgorici. Ne u ekipi Budućnosti, već baš u košarkaškom klubu Podgorica.

Crnogorski tim je objavio da će 206 centimetara visoki košarkaš debitovati na Zlatiboru kada će Podgorica igrati prvi ovosezonski turnir ABA 2 lige.

Izabrane vesti

Janković je podsetimo ponikao u mlađim kategorijama FMP-a, da bi potom prešao u Crvenu zvezdu, ali sa crveno-belima nije potpisao profesionalni ugovor. Nakon toga igrao je za belgijski Šarlroa i Pepinter. U sezoni 2015/2016 nosio je dres Mega Bemaksa sa kojim je osvojio Kup Radivoja Koraća, da bi zatim otišao u ljubljansku Olimpiju, a onda je sezonu proveo u turskoj Sakariji.

Noseći dres Olimpije osvojio je i priznanje MVP regionalne lige, a te sezone je osvojio prvenstvo i Kup Slovenije, takođe uz MVP nagradu.

Ta sezona mu je otvorila put ka Španiji i Estudijantesu, da bi naredne tri godine proveo u crno-belom dresu Partizana. Nije za Jankovića bilo mesta u novom timu Željka Obradovića, pa za njega počinje nova epizoda u karijeri.


tagovi

Nikola Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara