Nikola Janković (Star Sport)
Nikola Janković (Star Sport)

Nikola Janković sporazumno raskinuo saradnju sa FMP-om

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.04.23. | 18:49

Osam meseci nakon što je stigao u Železnik

Početkom septembra prošle godine Nikola Janković je predstavljen kao veliko pojačanje FMP-a pod obručima, a osam meseci kasnije srpski košarkaš napustio je Železnik. Janković je sporazumno raskinuo saradnju sa Panterima.

Ove sezone nekadašnji centar Partizana odigrao je 22 utakmice, a prosečno je beležio 7,2 poena i 3,2 skoka. Klub iz Železnika zahvalio se svom, sada već bivšem košarkašu na saradnji, doprinosu u uspešnoj sezoni u ABA ligi i poželeo mu sreću u nastavku karijere.

Izabrane vesti

Nekadašnji mlade reprezentacije Srbije je tokom karijere nastupao za Šarlroa, Pepinster, Megu, Olimpiju, Sakarju, Estudiantes, Partizan, Podgoricu i Breogan, a i on je imao određeni doprinos FMP-ovom drugom uzastopnom plasmanu u plej-of regionalnog takmičenja.

Podsetimo, Janković je svojevremeno sa reprezentacijom Srbije do 18 godina je osvojio srebrnu i bronzanu medalju na Evropskim šampionatima. Takođe je sa selekcijom Orlova do 19 godina je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu, dok je sa reprezentacijom do 20 godina osvojio bronzano odličje na Evropskom prvenstvu.



tagovi

FMPKK FMPNikola Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara