Nikola Jokić sa starim MVP trofejom (©AFP)
Nikola Jokić sa starim MVP trofejom (©AFP)

Nikola Jokić prvi igrač sa Majkl Džordan trofejom u vitrinama

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.12.22. | 15:08

NBA imenovala MVP nagradu po Njegovom letećem visočanstvu, a srpski reprezentativac će rekotroaktivno dobiti priznanje

Obelodanjeno je iz NBA da će ubuduće MVP dobijati Majkl Džordan trofej u čast legendarnog asa Čikago Bulsa i šestostrukog šampiona. Sve individualne nagrade su preimenovane i redizajnirane, a prvi aktivni igrač koji će imati čast da stavi Džordanovu bistu u vitrine je Nikola Jokić.

Dvostruki uzastopni MVP će retroaktivno dobiti novodizajniarni pehar, a svi igrači koji su dobili individualne nagrade u jubilarnij 75. sezoni će dobiti nove trofeje za dodeljena priznanja.

Izabrane vesti

Tako će prvi vlasnik Hakim Olajžuvon trofeja biti Bostonov Markus Smart, dok će Vilt Čemberlen trofejem za rukija godine moći da se pohvali mladi as Toronto Reptorsa Skoti Barns.

Džon Havliček nagradu za najboljeg šestog igrača prvi će dobiti Tajler Hiro iz Majamija, dok će prošlosezonski dobitnik priznanja za igrača koji je najviše napredovao Dža Morant postati ponosni vlasnik Džordž Mikan trofeja.

Uvedena je i nova nagrada - za igrača koji se najboljim pokazao u odlučujućim ("klač") trenucima, a trofej je nazvan po legendi Los Anđeles Lejkersa Džeriju Vestu.



tagovi

Nikola JokićMajkl Džordan

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara