Nikola Jović i Džimi Batler (©AFP)
Nikola Jović i Džimi Batler (©AFP)

Nikola Jović suspendovan zbog tuče u Nju Orleansu, Batler ostaje bez 260.000 dolara

Vreme čitanja: 1min | ned. 25.02.24. | 22:28

Srpski reprezentativac odmara protiv Sakramenta

Petorica košarkaša dvojica Majamija i trojica Nju Orleansa kažnjeni su zbog dešavanja na susretu ovih timova u noći između petka i subote, a među njima našao se i Nikola Jović.

Srpski reprezentativac suspendovan je na jednu utakmicu pošto je napustio restriktivni prostor klupe i tako učestvovao u gužvi koja je nastala na parketu Smuti King Centra kada je Nađi Maršal stavio svoje ruke na vrat Džimija Batlera. Bilo je to na samom početku četvrte deonice, a iz bezazlene situacije izrodila se nemila situacija u kojoj je umalo došlo do tuče igrača dva tima.

Izabrane vesti

Batler i Maršal su takođe na hlađenju po jedan meč, dok su deblji kraj izvukli Tomas Brajant i Hose Alvarado jer ih na parketu neće biti po tri utakmice. Njih dvojica su se našli kod zapisničkog stola i razmenili čak po nekoliko udaraca, pre nego što su razdvojeni.

Jović i Batler, dakle, neće igrati protiv Sakramenta u noći između ponedeljka i utorka, dok Maršal propušta meč sa Čikago Bulsima koji se igra u ponedeljak od jedan čas posle ponoći.

Haotičnim dešavanjima na terenu prethodio je faul kojim je Kevin Lav zaustavio Zajona Vilijamsona. Kako navode američki mediji, Batler će zbog suspenzije izgubiti čak 260.000 dolara, daleko najviše od svih suspendovanih igrača. Brajant gubi 52.308, Alvarado 37.988, Maršal 11.096, a Jović 12.655 dolara.



tagovi

Nikola JovićDžimi BatlerNBA ligaMajami HitNju Orleans Pelikans

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara