Nikola Mirotić (Shutterstock)
Nikola Mirotić (Shutterstock)

Nikola Mirotić i društvo se poigravali sa Albom

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 22:44

Silovit start Barselone u Evroligi

Trofejni španski stručnjak Aito Reneses Garsija ovog leta je odlučio da uzme duži odmor i preporučio je sunarodnika i dojučerašnjeg pomoćnika Izraela Gonzaleza za naslednika na klupi Albe čija je uprava to prihvatila.

Ali već na prvom evroligaškom iskušenju Gonzalez kome je ovo prvi posao glavnog trenera u karijeri uverio se da tek treba da stekne ogromno iskustvo ne bi li se približio rezultatima učitelja. Barselona je lako izašla na kraj sa Berlincima - 96:64.

Izabrane vesti

Glavnicu posla katalonci su odradili u prve dve četvrtine. Odlični Nikola Mirotić i drugovi su početkom treće deonce zapretili rivalu i rezultatskom katastrofom (56:29). Međutim, trener Šarunas Jasikevičijkus nije želeo da ekipa nastavi sa prebacivanjem u viši stepen prenosa, svestan da je ovo tek prvi korak na dugom putu ka konačnom cilju, a on je za klub poput Barse titula prvaka Evrope.

Ipak ni to nije pomoglo Albi da izbegne poigravanje Barselone koja je na kraju slavila sa maksimalna 32 poena razlike.

Mirotića koji je meč završio sa 22 poena i 5 skokova, odlično su pratili Rokas Jokubaitis (12 poena, 3 skoka, 6 asistencija), Nikolas Laprovitola (9 poena, 7 asistencija), Serhi Martinez (6 poena, 5 skokova, 3 asistencije) i Nik Kalatis (5 poerna, 5 skokova, 6 asistancija) dok su svi ostali njihovi saigrači uspeli da se upišu u strelce.

Albi nije preterrano pomnogla dabl-dabl partija Luka Sikme (16 poena, 10 skokova, 4 asistencije), ni 12 poena Maoda Loa.



tagovi

KK BarselonaAlbaNikola Mirotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara