Nikola Mirotić (©Mozzart Sport)
Nikola Mirotić (©Mozzart Sport)

Nikola Mirotić sleteo u Beograd na finalizaciju ugovora sa Partizan Mozzart Betom

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 17:33

As iz Podgorice uskoro će da zaduži opremu Parnog valjka

Cela Evropa je na nogama - Nikola Mirotić je sleteo na beogradski aerodrom Nikola Tesla, kako bi finiširao papirologiju za ugovor sa Partizan Mozzart Betom, nezvanično saznaje Mozzart Sport.

Nedugo pošto je sa Barselonom uspešno završio pregovore oko raskida preostale dve godine ugovora u kojima je ulog 22.000.000 evra, o čemu se nezvanično piše u Španiji i širom Evrope, as iz Podgorice stigao je u glavni grad Srbije kako bi kompletirao prelazak u redove šampiona Jadranske lige. Naravno, prvo se čeka Barselona da objavi rastanak.

Izabrane vesti

Čekao se samo mig iz Katalonije, sada ostaju samo poslednji detalji kako bi se završio verovatno najveći transfer u novijoj istoriji srpske košarke. Nikola Mirotić pojačaće redove crno-belih koji su uspeli da pobede žestoku konkurenciju u vidu Crvene zvezde, Olimpijakosa, Panatinaikosa, milanske Olimpije... Faktor Željko Obradović imao je možda i najveći uticaj na Mirotićevu odluku da izabere Partizan Mozzart Bet pre ostalih klubova, kao i to što je davnih dana otkrio javno da je bio navijač Partizana.

Najveća transfer saga košarkaške pijace ovog leta uskoro će da se završi i sa Mirotićevim prelaskom u Partizan Mozzart Bet verovatno će i konkurencija u Evroligi da doda gas kako bi zatvorila rostere u skorije vreme.

Mirotić je prošlu sezonu u Evroligi završio sa 15,4 poena na 39,2 odsto za tri, te 4,3 skoka i 1,2 asistencije, uz jednu ukradenu loptu. On je sa Barselonom osvojio dve španske titule, ali nije uspeo da pokori Evropu i vrati klub na krov Evrolige. Bio je i MVP prve faze Evrolige prošle godine, uz niz drugih timskih i individualnih priznanja.

On će biti treće pojačanje Partizan Mozzart Beta posle Ognjena Jaramaza i Mateuša Ponitke, ujedno i najveće u novijoj istoriji kluba. Sada svi očekuju ozvaničenje saradnje...



tagovi

Nikola MirotićEvroligaKK PartizanPartizan Mozzart BetKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara