Nikola Topić (©Star Sport)
Nikola Topić (©Star Sport)

Nikola Topić pred povratkom u Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.12.23. | 12:55

Mladi plejmejker će se verovatno vratiti u svoj matični klub posle odlične polusezone u Megi

Posle Fredija Gilespija, Crvena zvezda je na pragu novog pojačanja. Tačnije, na pragu Malog Kalemegdana je Nikola Topić.

Ono o čemu se dosta spekulisalo poslednjih dana i sedmica verovatno će se realizovati uskoro, pošto je vicešampion Jadranske lige prezadovoljan Topićevim rastom i napretkom tokom polusezone u Megi gde je izrastao u jednog od najboljih igrača tima Marka Baraća.

Izabrane vesti

Topić je potpuno eksplodirao u opremi Mege i u dosadašnjih 13 utakmica beležio impozantnih 18,6 poena, 6,9 asistencija i 3,7 skokova, uz prosečni indeks korisnosti 20,5. To je lansiralo ne samo njegovu karijeru prvotimca, već se ozbiljno spekuliše među američkim medijima da bi mogao da bude u prva tri pika na sledećem NBA draftu, a možda čak i da bude na vrhu liste što bi bio vanserijski uspeh!

Crvena zvezda je redovno pratila izdanja svog najvećeg bisera, prvi čovek kluba Nebojša Čović nedavno je najavio je da bi ovako nešto moglo da se dogodi, a posle rastanka sa Šabazom Nejpirom stvorila se ozbiljna potreba za pojačanjem na mestu organizatora igre.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos je posle trijumfa nad Splitom izjavio da će "klub potpisati plejmejkera, ako uspe da nađe nekog ko može da pomogne". Izbor je logičan i pao je na Nikolu Topića.

Pošto je Jadranska liga stigla do polovine sezone, u periodu između 13. i 14. kola klubovi mogu da registruju igrače koji su ove sezone već nastupali u regionalnom takmičenju. Sin čuvenog košarkaša Crvene zvezde i reprezentativca Milenka Topića sa klubom ima važeći ugovor na četiri godine.

Nikola Topić jedan od najvećih talenata srpske i evropske košarke, osvajač juniorske zlatne medalje i MVP na Evropskom prvenstvu u Nišu prošlog leta. Povratak u Crvenu zvezdu trebalo bi da mu otvori vrata Evrolige. U Megi je imao stabilnu i redovnu minutažu, ulogu startnog plejmejkera i jednog od trojice najboljih igrača uz kapitena Uroša Plavšića i Nikolu Đurišića, što mu je omogućilo da stane u red najvećih talenata na sledećem NBA draftu.


tagovi

Nikola TopićKK Crvena zvezdaABA ligaKošarkaški transferiKK Mega

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara