Nikola Đurišić (Foto: MN Press)
Nikola Đurišić (Foto: MN Press)

Nikola Đurišić: Treća sreća, uradili smo neverovatnu stvar, još sezona u Megi, pa NBA

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 16:16

Junak Mege Mozzart izneo utiske posle osvojene titule u juniorskoj Evroligi

Košarkaši Mege Mozzart su napravili senzacionalan uspeh osvajanjem titule prvaka Evrope. Na Fajnal ejt turniru održanom u Hali sportova Ranko Žeravica najpre su tukli sve protivnike grupi, INSEP, Real Madrid i Makabi. Potom su u borbi za trofej ubedljivo nadigrali Next Generation tim (82:61) i popeli se na krov Starog kontinenta.

Najveće zasluge za trijumf poneo je talentovani Nikola Đurišić. Prvotimac Mege i reprezentativac Srbije (debitovao i u seniorskoj konkurenciji) u finalu je brojao do 21. Poenima držao tim iznad vode u prvom poluvremenu, a onda serijom koševa u poslednjem kvartalu rešio pitanje pobednika.

Izabrane vesti

"Kao i svaka finalna utakmica i ova je bila zahtevna. Oni nisu uopšte loš tim. U početku smo bili uplašeni. Posle smo nastavili da igramo našu igru, poeni su došli i na kraju smo stigli do ubedljive pobede", priča Nikola Đurišić posle velike pobede.

Mega Mozzart je došla do prve titule evropskog prvaka na juniroskom nivou, posle poraza u finalima 2017. i 2019. godine.

"Treća sreća. Izgubili smo prethodna dva puta u finalu. Osvojili trofej za klub i to je nešto neverovatno".

Ekipa Dragoljuba Avramovića je u grupnoj fazi bila bolja od prvog favorita turnira i ekipe koja je branila tron - Real Madrida.

"Bilo je to finale pre finala", vrdi Megin biser koji je na finalnom turniru u proseku beležio 20 poena.

Ne krije jedan od najtalentovanijih bekova Evrope da mu je od velikog značaja bilo iskustvo iz prvog tima i saradnje sa Vladimirom Jovanovićem.

"Pomoglo mi je dosta. Pre svega fizički, jer je dosta zahtevnije. Bilo je teško, ali dali smo maksimum. Pomogao sam ekipi koliko sam mogao, mislim da sam to dobro odradio"

Olakšavajuća okolnost je bila što se finalni turnir održao u Beogradu, ali to je i velikom trijumfu dalo posebnu draž.

"Poznajemo halu. Treniramo ovde čitave godine i igramo utakmice. To je malo pomoglo. Titula ima poseban značaj jer smo do nje došli u Beogradu, tu su bili porodica i prijatelji. Dali su nam ogromnu podršku, kao i navijači".

Sledeći korak je afirmacija u prvom timu, a za godinu dana i izlazak na NBA draft.

"Kao i svako dete, voleo bih da odem u NBA sledeće godine. Sve zavisi od mene. Sledeće sezone samo još u Megi, pa ćemo videti za dalje", zaključuje Nikola Đurišić.


tagovi

Mega MozzartNikola ĐurišićJuniorska Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara