Nikola Đurišić (©FSS)
Nikola Đurišić (©FSS)

Nikola Đurišić ubedljivo najbolji mladi igrač ABA lige; iza njega Tomislav Ivišić i Tristan Vukčević

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.04.23. | 12:50

Bek Mege počistio konkurenciju

Glavni treneri abaligaša, novinari i navijači rekli su svoje kada je u pitanju izbor za najboljeg mladog igrača regionalnog takmičenja u sezoni 2022/2023. Ubedljvo najviše glasova dobio je bek Mege Nikola Đurišić, dok se na drugom mestu našao Tomislav Ivišić iz Studentskog Centra, a treći je Tristan Vukčević iz Partizan Mozzartbeta.

Đurišiću je pripalo čak 60.6 odsto glasova, Ivišiću 18, a Vukčeviću 8.7. Po glasovima trenera i novinara 19-godišnjak iz Mege našao se na prvom mestu, dok je po izboru navijača bio drugi, navodi se na sajtu ABA lige.

Izabrane vesti

Za momka rođenog u belgijskom Gentu ovo je treća sezona u ABA ligi, a uspeo je da se nametne kao jedan od najboljih igrača svog tima. Prosečno beleži 13.3 poena, 3.7 asistencija, 3 skoka, 1.1 krađu, dok mu je indeks korisnosti po meču 12.1. Sasvim dovoljno da ponese epitet najveće nade.

Pre godinu dana Đurišić je sa Megom osvojio juniorsku Evroligu i bio MVP turnira, a dvaput je bio i pobednik ABA lige za juniore. U seniorskoj konkurenciji sezonu je završio na šestom mestu.

Ovo je treći put uzastopno da je igrač Mege poneo priznanje za najboljeg mladog igrača ABA lige, a ukupno četvrti.

Svi dosadašnji dobitnici priznanja: Nikola Jokić (Mega, 2015), Ante Žižić (Cibina), Džona Bolden (FMP, 2017), Džanan Musa (Cedevita, 2018), Goga Bitadze (Budućnost, 2019), Filip Petrušev (Mega, 2021), Nikola Jović (Mega, 2022), Nikola Đurišić (Mega, 2023).


tagovi

KK MegaNikola ĐurišićABA ligaTristan Vukčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara