Ništa od Partizana, Amerikanac ide u Zadar

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.07.20. | 20:30

Ipak neće u ABA 2 ligu

Američki bek Jasu Vorku je novo pojačanje Zadra, javlja Sportando.

On se prethodnih dana pominjao kao moguće pojačanje Partizana, ali sa uslovom da narednu sezonu provede u Maldosti iz Zemuna, koja je filijala crno-belih i naredne sezone će učestvovati u ABA 2 ligi. Tamo je Vorku trebalo da se dokazuje ljudima iz Partizana i ako zadovolji da naredne sezone pređe u prvi tim kao što je to bio slučaj sa Trejom Drekselom. Ipak, Vorku je dobio prihvatio ponudu Zadra jer mu je ipak primamljivije da igra najkvalitetnije regionalno takmičenje.

Izabrane vesti

Podsetimo, Jasu Vorku je Amerikanac etiopljanskog porekla koji igra na pozicijama ’jedan’ i ’dva’, a prethodne četiri sezone je igrao koledž košarku za Irvin univerzitet u Kaliforniji. Prošla sezona mu je bila najbolja, počeo je svaki od 32 meča u startnoj petorci, imao je minutažu od preko 28 minuta po meču i dvocifren košgeterski učinak. Predvodio je tim po broju asistencija, ukradenih lopti i pogođenih trojki. Bio je i treći strelac ekipe.

Za Zadar bi trebalo da predstavlja veliko pojačanje s obzirom na skroman kvalitet i budžet hravtskog kluba. On je drugo pojačanje Zadra ovog leta pošto je u toku dana potvrđen i dolazak doskorašnjeg krilnog centra FMP Železnika, Aleksandra Bursaća


tagovi

Jasu Vorku

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara